bel redactie 074 - 256 66 99

Leerlingen Holthuizen doen mee aan Boomfeestdag

Gepubliceerd op: 11/03/2019

Leerlingen Holthuizen doen mee aan Boomfeestdag

Op woensdag 13 maart steken ruim dertig kinderen van basisschool Holthuizen hun handen uit de mouwen tijdens de Nationale Boomfeestdag. Samen met wethouder Scholten planten de achtstegroepers struikjes en boompjes bij het nieuwe hondenspeelveld aan de Watersteeg. Nadat de wethouder om 9.00 uur het startsein heeft gegeven gaan de spades de grond in.

Bij het nieuwe hondenspeelveld aan de Watersteeg gaan de leerlingen onder meer drie walnootbomen planten, maar ook krentenstruiken, ligusters, hazelaars en kornoeljes. In totaal komen er meer dan 250 stuks nieuwe aanplant bij het hondenspeelveld. De leerlingen van groep 8 krijgen uiteraard een beetje hulp van een hovenier, die zorgt voor de professionele afwerking. Na afloop krijgen de kinderen een kleine attentie mee.

Milieubewustzijn

De gemeente Haaksbergen neemt jaarlijks deel aan de landelijke viering van de Nationale Boomfeestdag. Dat draagt bij aan de groei van het milieubewustzijn bij kinderen. Op Boomfeestdag planten leerlingen van basisscholen in het hele land jonge bomen en struiken om bij te dragen aan de groenvoorziening in de directe omgeving. Trekker van dit landelijke evenement is de Stichting Nationale Boomfeestdag.

Bron: RTV Sternet

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht