bel redactie 074 - 256 66 99

Kunstroute HeArtLane: drie kilometer kunst in centrum Hengelo

HENGELO Drie jaar lang heeft HeArtGallery gewerkt aan een drie meter lange kunstroute door de binnenstad van Hengelo, langs bestaande kunstwerken, tijdelijk geplaatste kunst en de belangrijkste streetart-muurschilderingen die het stadscentrum in opdracht van HeartGallery letterlijk opfleuren. Deze route is vrijdagmorgen officieel geopend.


De openingshandeling was een klusje voor provinciebestuurder Monique van Haaf en cultuurwethouder Bas van Wakeren. De start van kunstroute HeArtLane begint uiteraard bij HeArtGallery aan de Drienerstraat 35. Onder meer op dit adres ligt ook een gratis, handig opvouwbaar foldertje klaar waarin vrijwel alle kunstwerken langs de route zijn opgenomen.

Bovendien bevat de folder een educatief onderdeel ‘Kunst uit je Doppen’, waarbij leerlingen van de hoogste klassen van de basisscholen worden uitgedaagd extra goed op te letten. De kunstwerken en het kunstroutefoldertje zijn mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit de Pilot Spontane Binnenstad, van de provincie Overijssel en gemeente Hengelo.

De folder is op diverse plaatsen in Hengelo verkrijgbaar, onder meer bij Hengelo Promotie, het City Hotel Hengelo en uiteraard HeArtGallery.