bel redactie 074 - 256 66 99

Kunsten op straat Hengelo stopt ermee

Gepubliceerd op: 27/06/2019

Kunsten op straat Hengelo stopt ermee

Stichting Kunsten op Straat Hengelo heeft na een evaluatie van de editie van 2019 besloten om te stoppen. Dit laat voorzitter Henk Nijhof weten. Reden om de stekker eruit te trekken zijn teruglopende bijdragen van onder meer het Centrummanagement en Hengelo Promotie. In vier jaar tijd is die steun bijna gehalveerd van 22.500 euro in 2015 naar 11.000 euro in 2019.

Nijhof zegt dat de stichting een aantal jaren heeft moeten bijpassen uit opgebouwde eigen reserves, maar dat die inmiddels allemaal zijn verbruikt. "Voor ons is de maat vol. 27 Jaar lang hebben zich in totaal honderden vrijwilligers geheel belangeloos ingezet voor een fantastisch evenement dat zijn soortgelijke niet kent in Twente. We zijn het zat om voortdurend en jaarlijks om geld te moeten bedelen."

Stichting Kunsten op Straat Hengelo is met name teleurgesteld dat Stichting Centrummanagement Hengelo en Hengelo Promotie wel met mooie en waarderende woorden komt, maar dat financiƫle steun achterwege blijft. "Onze eigen hechte onderbouwing wordt daarbij overduidelijk niet gehoord, laat staan begrepen," aldus Henk Nijhof.

Had de stichting in 2015 nog totaal 35.000 euro aan subsidie-inkomsten, dit jaar was dat nog maar 21.000 euro. "Als organisatie willen wij staan voor kwalitatief hoogwaardig internationaal straattheater. Hengelo dient wat ons betreft qua straattheaterfestival in Twente de kroon te spannen en dat hebben we ook jaren gedaan."

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht