bel redactie 074 - 256 66 99

Kunst, film en natuurlijk de beugel in nieuwe campagne van Grolsch

Gepubliceerd op: 13/03/2018

Kunst, film en natuurlijk de beugel in nieuwe campagne van Grolsch

Woensdagavond is hij voor het eerst te zien op tv: de nieuwe reclamecampagne van Grolsch. De opvolger van het legendarische ‘Vakmanschap is Meesterschap’ is volgens de brouwer zelf ‘onmiskenbaar Grolsch’.

Volgens het persbericht van Grolsch draagt de brouwer met deze commercial de liefde voor muziek, film, festivals en kunst uit. Slogan in de campagne is ‘Proef karakter’.

Eigenzinnig
Ard Bossema, marketing directeur bij Grolsch: „Grolsch wordt gezien als anders, eigenzinnig. Wij noemen dat karakter. Karakter is je niet laten leiden door anderen, maar het zelfvertrouwen en de overtuiging hebben om je eigen pad te kiezen. Zo hebben we onze campagnes altijd ingestoken. Of het nu gaat om ‘Vakmanschap is Meesterschap’, ‘Op een dag...’ of ‘Komt tijd, komt Grolsch’. Het was altijd herkenbaar, uniek en duidelijk Grolsch. Dat is wat we onszelf ook nu hebben opgelegd: een campagne creëren die onmiskenbaar Grolsch is en waar we met z’n allen trots op kunnen zijn.”

Deze nieuwe Grolsch-commercial is via deze link te bekijken (18+)

Legendarische campagne
De geschiedenis van Grolsch kent een aantal spraakmakende reclamecampagnes. Legendarisch is ‘Vakmanschap is meesterschap’, bedacht door directeur Gerard Brummer en met prachtige klassieke muziek van Clous van Mechelen. De camapgne was de langstlopende in de Nederlandse reclamegeschiedenis en de slogan Vakmanschap is Meesterschap werd zelfs opgenomen in de Dikke Van Dale.

Gestolen meisje
In de jaren ’80 volgde de campagne ‘Op een dag drink je geen bier meer, maar drink je Grolsch’. De poster van het meisje in het witte badpak werd de meest gestolen poster uit bushokjes.

Hipsters
Met de campagne voor speciaalbier Kornuit ging Grolsch terug naar de sfeer van Vakmanschap is Meesterschap. Alleen dit keer geen oude vakmannen, maar stoere hipsters in de hoofdrol. De campagne werd genomineerd voor de reclameprijs de Gouden Loeki.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - Foto: Grolsch

Bron: 1Twente Enschede

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht