bel redactie 074 - 256 66 99

Krijgt Hengelo een zangfietspad?

Zangfietspaden, in 2018 schoten ze al als paddenstoelen uit de grond in Nederlandse gemeenten. Hengelo heeft er nog geen, maar als het aan Hengeloƫr Tijs Jagers ligt, dan komt er in de stad snel een fietspad waar je rustig kunnen zingen, meebrullen zonder dat je er vreemd op aan wordt gekeken.

"Dat laatste komt nogal eens voor als je je even laat gaan," zegt Jagers. Hij bracht het fenomeen onder de aandacht op zijn Facebook-pagina Hengelo Helemaal Stil? "Binnen de korte keren reageerde een paar honderd mensen, dus ik dacht, hier moeten we wat mee."

Jagers nam contact op met verschillende ambtenaren van de gemeente Hengelo. Daar zit het volgens hem in de ambtelijke molen. Of en wanneer Hengelo een zangfietspad krijgt, dat is nog onduidelijk. Jagers hoopt er snel wat meer over te horen. "Meer dan een speciaal bord plaatsen is het eigenlijk niet." De Hengeloƫr nam ook contact op met de gemeente Enschede en die reageerde ook meteen enthousiast. De vraag is dus wie eerder zijn zangfietspad heeft, Hengelo of Enschede...

Externe link: www.fietsersbond.nl/nieuws/zangfietspad/