bel redactie 074 - 256 66 99

Klantvriendelijker parkeren in centrum Hengelo

Gepubliceerd op: 16/05/2019

Klantvriendelijker parkeren in centrum Hengelo

HENGELO Parkeertijden die aansluiten op de winkeltijden, een proef met klantvriendelijke controleurs en een experiment met ‘Shop & Go’: een half uurtje gratis parkeren. Dat zijn de ingrediënten van het nieuwe Parkeerplan Hengelo, waarover de gemeenteraad zich binnenkort zal buigen.


In de binnenstad moet er, buiten de koopavonden om, nu nog van 9.00 tot 19.00 uur worden betaald voor een parkeerplaats. De ondernemers willen die tijden graag gelijkgetrokken zien worden met de winkeltijden, zodat parkeren klantvriendelijker wordt. Dat wordt volgend jaar ingevoerd.

Er komt ook een proef met ‘klantvriendelijk handhaven’. Bezoekers krijgen dan niet meer meteen een bon achter de ruitenwissers, als ze de parkeertijd hebben overschreden. Vanaf de tweede helft van dit jaar krijgen ze eerst een waarschuwing. De tweede keer wordt die parkeerbon alsnog uitgeschreven. De proef loopt ook volgend jaar nog door.

Er komen ook ‘Shop & Go’-parkeerplaatsen, bedoeld om kort inkopen te doen of iets op te halen. Parkeren moet snel en gemakkelijk kunnen, sensoren in de grond en camera’s registreren of de maximale parkeertijd wordt overschreden: een kaartje kopen is niet nodig. Shop & Go wordt vanaf de tweede helft van dit jaar mogelijk op twintig parkeerplaatsen, onder meer in de De Wetstraat, de Drienerstraat en de Smutstraat.

Het Parkeerplan Binnenstad gaat niet in op de dreigende problemen die ontstaan na het in gebruik nemen van het nieuwe stadskantoor: de ambtenaren moeten dan ergens hun auto’s kwijt. Daartoe wordt gewerkt aan een ‘mobiliteitsplan woon-werkverkeer medewerkers gemeente Hengelo’, dat nog vóór de zomerperiode aan het college wordt voorgelegd.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht