bel redactie 074 - 256 66 99

Kinderen IBS De Tulp ontbijten met burgemeester Sander Schelberg

Het nationaal schoolontbijt is weer begonnen. Deze week doen een half miljoen kinderen op 2.500 basisscholen mee aan het jaarlijkse event. In Hengelo ontbijten 22 leerlingen van IBS De Tulp uit Hengelo woensdag samen met burgemeester Sander Schelberg.

In 275 andere gemeenten brengen schoolklassen hun burgemeester ook een ontbijtje. Alle kinderen krijgen een ontbijtpakket volgens de richtlijnen van de Schijf van Vijf. Compleet met placemats, doeboekjes, posters en allerhande lesmateriaal. Aan tafel maken de kinderen kennis met de burgemeester en wisselen ze met elkaar van gedachtes.

De 16e editie van dit educatieve ontbijtevenement draagt het thema: ‘Een feestje voor iedereen!’. Het Nationaal Schoolontbijt wordt ondersteund door het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Samen willen ze laten zien dat gezond ontbijten belangrijk is om de dag mee te beginnen. Uit onderzoek blijkt dat veel kinderen niet, of niet altijd gezond ontbijten. De producten in de ontbijtpakketten zijn beschikbaar gesteld door bakkers, supermarkten en fabrikanten.