bel redactie 074 - 256 66 99

Kerstmiddag, groene plannen en Hart van Zuid in Hengeloos Peil

Gepubliceerd op: 10/02/2020

Kerstmiddag, groene plannen en Hart van Zuid in Hengeloos Peil

Moet de Kerstmiddag ook echt weer een Kerstmiddag worden zoals burgemeester Sander Schelberg wil? Dan gaat om 20.00 uur ‘s avonds het licht uit bij de horeca.

Kerstmiddag zoals Hengelo die kent en die massaal bezocht worden is alleen geen Kerstmiddag meer. Veel horecazaken draaien tot 04.00 uur ‘s nachts door op hun reguliere vergunning. De burgemeester wil afspraken maken met de horeca om om 20.00 uur ook echt te stoppen, om overlast diep in de nacht te voorkomen en de politie te ontzien.

Beveiliging

Gemeenteraadslid Jacqueline Freriksen van BurgerBelangen zwengelde de discussie aan. Zij zit maandag aan tafel in Hengeloos Peil om hierover te praten met Gil Harmsen, eigenaar van SA-INT Security belast met de beveiliging, susploeg en cameratoezicht in de stad, voorzitter Berto Mulder van Koninklijke Horeca afdeling Hengelo en daarnaast een fanatieke stapper.

Woningbouw

Wethouder Mariska ten Heuw praat over de voortgang in Hart van Zuid. Hoe zit het met de extra woningbouw die door de provincie daar is toegezegd en wat gaat er gebeuren met het gebouw van VDL (voorheen Siemens), dat straks naar elders vertrekt. Kan het World Trade Center, nu gehuisvest in de vroegere Hofstede MTS, daar terecht op één van de etages?

Column

Fractievoorzitter Jan Evers (GroenLinks) wil haast maken met de uitvoering van ‘groene plannen’ en hij vertelt in het programma hoe en wat. Gijs Eijsink, journalist en auteur van onder meer het boek ‘Hoe mooi is Hengelo wel niet?’ draagt een column voor. Verder aandacht voor de nominatie Persprijs die bekend wordt gemaakt.

Samenwerking

Hengeloos Peil is een samenwerking van De Twentsche Courant Tubantia, Radio Hengelo TV, de schouwburg Hengelo en poppodium Metropool. Het programma, met muzikale omlijsting, begint om 19.00 in het Muziekcafé van Metropool. Inloop vanaf 18.30 uur. Toegang gratis

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht