bel redactie 074 - 256 66 99

Juliana ’32 en Wilhelminaschool starten samenwerkingsverband damesvoetbal

Gepubliceerd op: 21/05/2019

Juliana ’32 en Wilhelminaschool starten samenwerkingsverband damesvoetbal

De voetbaldames van Juliana ’32 en Wilhelminaschool slaan de handen ineen. Vanaf het seizoen 2019/2020 starten de twee voetbalclubs een zogenoemd Samenwerkend Teams Verband. Doel is om dames onderling uit te wisselen en zo complete elftallen te kunnen formeren.

Damesvoetbal is in de afgelopen jaren enorm gegroeid. Vooral meiden tot 17 jaar zijn massaal gaan voetballen. Bij de overgang naar de senioren ondervinden veel verenigingen problemen. Veel meiden gaan werken, studeren of krijgen andere hobby’s en interesses met als gevolg dat het op wedstrijddagen soms lastig is om een volledige selectie bij elkaar te krijgen, aldus de clubs. "De onzekerheden die er nu zijn in het damesvoetbal zorgen voor veel onrust binnen de teams,” zegt Karel van der Weert, voorzitter van SV Juliana ’32. “Met deze samenwerking, waarbij teams onderling dames kunnen uitwisselen, willen we dit probleem oplossen.”

Landelijk probleem

Het probleem met het damesvoetbal speelt landelijk. In veel dorpen en steden zijn er al dergelijke voetbalsamenwerkingen bij de damesafdelingen. Een ST-samenwerkingsverband kan bestaan uit twee of meer clubs waarbij de dames lid blijven bij de eigen vereniging. De krachten worden gebundeld en iedereen kan op haar eigen niveau met plezier voetballen. Of er in Hengelo op termijn ook andere verenigingen aansluiten, is volgens de clubs een optie. "In eerste instantie gaan de verenigingen een samenwerking aan voor een bepaalde periode. Waar het op langere termijn op uitloopt zien we wel," zegt Harco Wesselink, voorzitter van SV Wilhelminaschool. "Wat we merken is dat veel dames nu stoppen met voetballen. Dit is jammer en spijtig tegelijkertijd. Graag bieden wij als verenigingen deze groep speelsters een oplossing om wel te kunnen blijven voetballen.” Iedereen blijft lid van de eigen vereniging.

Open Training op 23 mei en 4 juni

Juliana ’32 en Wilhelminaschool starten aankomend seizoen met drie damesteams: zaterdag 3e klasse, zaterdag 4e klasse en een 25+ team (7 tegen 7). Trainingen en wedstrijden zullen om de beurt gespeeld worden op de sportparken van beide clubs. De clubs zijn nog op zoek naar dames die willen voetballen en organiseren daarom twee keer een open training. Op donderdag 23 mei op de velden van Juliana ’32 en op dinsdag 4 juni bij Wilhelminaschool. De trainingen zijn van 19.30 tot 21.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

(Bron: Juliana ’32 / Wilhelminaschool)

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht