bel redactie 074 - 256 66 99

Judoschool Haagsma in de prijzen in overvol judoweekend.

De judoka's van Hengelose/Bornse judoschool Haagsma zijn afgelopen weekend in de prijzen gevallen bij het Kersttoernooi in Hoogeveen en de open Twentse Judo kampioenschapen in Enschede.

Op het Kersttoernooi in Hoogeveen behaalde Luca Richardson uit Hengelo de hoogste trede na zes mooie winstpartijen op rij met verschillende technieken. Zijn mooiste score was met een okur-ashi-barai (beentechniek), waarmee hij zijn tegenstander volledig uit balans haalde. De Hengeloers Niels Nijhuis en Mathijs Tempelaar wisten de finale niet te winnen. Beide judoka's gingen zonder problemen richting die finale, maar moesten letterlijk en figuurlijk buigen in hun laatste partij. Daarmee namen ze zilver mee naar huis.

Op de open Twentse Judokampioenschappen in Enschede behaalde Illias Ruparelia goud. Illias, die het afgelopen jaar flink met uchi-mata aan het oefenen is geweest, maakte deze techniek te gelde in al zijn partijen. Veelal gevolgd door een grondtechniek.

Gijs Heering was in zijn nieuwe gewichtsklasse, -60 kilo onder de vijftien jaar, in zijn element. Hij voelde zich direct thuis in deze klasse. Met diverse technieken won hij vier partijen op rij. In de finale was zijn tegenstander uit Rotterdam helaas nog een maatje te groot. Tevreden nam Gijs genoegen met welverdiend zilver.

Luca Richardson kwam eveneens in Enschede op de mat en stormde daar snel door naar de halve finale. Die liep echter iets anders dan gepland waardoor hij eindigde in een gevecht om het brons. In die partij liet hij zien waarvoor hij staat en behaalde het brons.

Bron: Judoschool Haagsma