bel redactie 074 - 256 66 99

Joop van Alfen al 70 jaar vrijwilliger bij het Leger des Heils Hengelo

Joop van Alfen is een bekend gezicht in Hengelo. Hij is al zeventig jaar vrijwilliger bij het Leger des Heils waar hij vier dagdelen in de week actief is in de kledingwinkel. Op donderdag 22 februari wordt Joop maar liefst 90 jaar. Na al die jaren is hij nog steeds actief en betrokken bij dat wat hij het liefste doet namelijk: mensen helpen die hem hard nodig hebben.

Joop kwam als twintiger in contact gekomen met het korps van het Leger des Heils in Enschede. Officier Jan Kuper nodigde hem destijds uit om eens een kerkdienst bij te wonen. Dat heeft Joop gedaan en daarna is hij altijd bij het Leger des Heils gebleven. Hij heeft ook altijd als vrijwilliger gewerkt en heeft zijn vrouw bij het Leger des Heils leren kennen.

Op woensdag 21 februari wordt Joop, in het bijzijn van familie, vrienden en collega’s, in het zonnetje gezet. Hij wordt die dag apart thuis opgehaald waarna er een receptie voor genodigden is om 16.00 uur in het gebouw van Bij Bosshardt in Hengelo. De muziekband van korps Enschede is ook aanwezig om het geheel een muzikaal tintje te geven.

De organisatie van dit feest is een samenwerking tussen Bij Bosshardt Hengelo en het Gildecollege in Hengelo waar leerlingen van de 3e klas VMBO het organiseren van een evenement in hun takenpakket hebben.

(Bron: Leger des Heils)