bel redactie 074 - 256 66 99

Jonge kandidaat-raadsleden in debat in 'het College van B en V' bij Radio Hengelo TV

Op vrijdag 26 januari organiseert het radioprogramma ‘het College van B en V’ van Radio Hengelo TV ‘het Jonge Kandidaat-raadsledendebat’. Dit debat heeft als doel om een beter beeld te weergeven wat de politieke partijen in Hengelo precies willen bereiken voor jongeren in Hengelo.

Het debat bestaat uit drie ronden tussen 20:00-21:00 uur en is live te volgen via Radio Hengelo TV en social media via #benv en #074kiest. In elke ronde staat een ander thema centraal, allen vanuit het perspectief van jonge Hengeloërs: (1) sociale huur (2) cultuur en (3) veiligheid.

Uit de loting die afgelopen vrijdag plaatsgevonden heeft zijn de volgende debatten uitgekomen:

Wonen: Jeffrey Scholten (Lokaal-Hengelo), Onno Fiechter (VVD)
& n.n.b. (DFH)
Stelling: "Jonge Hengeloërs komen nu te lastig aan een woning."

Cultuur: Colin Kok (GroenLinks), Simon Haverkate (BurgerBelangen) & Vincent Kamp (CDA)
Stelling: "Er gaat te veel geld naar de grote culturele instellingen als de Schouwburg, Metropool, de bibliotheek en Oyfo."

Veiligheid: Bente Nijland (PvdA) Hugo Koetsveld (SP Hengelo) & Frank Peters (ProHengelo)
Stelling: "Van het eerste biertje tot de weg naar huis: het uitgaansleven in Hengelo is veilig."

Na de uitzending is het 'Jonge Kandidaat-raadsledendebat' terug te horen en te zien via de website van Radio Hengelo TV, Facebook (www.facebook.com/radiohengelotv), YouTube (youtube.com/radiohengelotv) en blog (www.benvhengelo.wordpress.com).

Geïnteresseerden die het debat willen bijwonen zijn om 19:45 uur van harte welkom in de studio van Radio Hengelo TV aan de Langelermaatweg 244 in Hengelo. De uitzending begint om 20:00 uur.