bel redactie 074 - 256 66 99

Johan Harink (CDA) treedt per direct af als raadslid

Gepubliceerd op: 04/10/2016

CDA-raadslid en fractievoorzitter Johan Harink treedt per direct af als raadslid van de gemeente Hengelo. Dat maakte hij dinsdagavond tijdens de raadsvergadering bekend. Harink raakte in opspraak toen op het erf van zijn boerderij in Oele diverse milieu- en bouwovertredingen werden vastgesteld. Hij heeft zonder de benodigde vergunningen onder meer een mestopslag met overkapping laten bouwen en een brug over de Oelerbeek laten aanleggen.

Aan het einde van de raadsvergadering las Harink zijn verklaring voor. “Ik heb met pijn in ’t hart besloten om mezelf terug te trekken als gemeenteraadslid, ik denk dat dit voor nu het beste is”, aldus Harink. “Ik sluit mijn ogen niet voor de politieke werkelijkheid waarin ik ben beland.” Hij zei zich niet te herkennen in het beeld dat hij bewust juridische regels zou hebben overtreden. “Ik maak ruimte, maar blijf strijdbaar.”

De Hengelose CDA-fractie heeft in een verklaring laten weten respect te hebben voor zijn keuze. “Wij blijven achter de persoon Johan staan en zijn dankbaar voor wat hij in de afgelopen 38 jaar voor Hengelo en het CDA heeft betekend.”

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht