bel redactie 074 - 256 66 99

Inwoners Oele en Beckum presenteren nieuw dorpsplan

De inwoners van Beckum en Oele gaan ook de komende jaren aan het werk om de leefbaarheid in beiden kernen te vergroten. De afgelopen vier jaar werkte een stuurgroep samen met de gemeente Hengelo aan het Dorpsplan 2012-2016. In dit plan stonden actiepunten om de leefbaarheid in het buitengebied en het kerkdorp te verbeteren.

Zo hadden de bewoners onder meer de wens voor kleinschalige woningbouw voor starters, een dorpswinkel en een zichtwal langs de A35 bij Oele. Diverse resultaten zijn inmiddels zichtbaar, waaronder nieuwe straatverlichting, nieuwe kleedkamers voor TVO, de aanpak van zwerfafval en voorbereidingen voor een grondwal langs de A35 ter hoogte van Oele.

In het najaar van 2016 konden inwoners van Beckum en Oele opnieuw stemmen op zaken die zij de komende jaren graag willen verbeteren in hun dorpen, waaronder de aanpak van afval, maar ook nieuwe zaken als een veiliger fietspad in Oele. Op 9 januari presenteert een nieuwe stuurgroep de resultaten én het nieuwe dorpsplan in de kerk van Beckum. De bijeenkomst start om 20.00 uur, de koffie staat klaar.

(Foto: Oeler watermolen / fotograaf: Emile Urban