bel redactie 074 - 256 66 99

Inloophuis Hengelo, plek voor een kop koffie en een luisterend oor

Gepubliceerd op: 23/04/2019

Inloophuis Hengelo, plek voor een kop koffie en een luisterend oor

Inloophuis Hengelo aan De Wetstraat is deze week de Club van de Week.

Inloophuis Hengelo aan De Wetstraat is een plek voor iedereen die even een praatje wil maken of uit de dagelijkse sleur wil komen. Een huis om gehoord te worden bij zorgen, verdriet, eenzaamheid of gewoon voor de gezelligheid. Een kopje koffie of thee staat er altijd klaar.

Het lijkt misschien vanzelfsprekend om even binnen te lopen, maar voor veel mensen die eenzaam zijn en geen sociaal netwerk hebben is dat niet zo. Het is dan best moeilijk om voor het eerst de stap te maken. Cobi van Doorn is één van de vrijwilligers die de gasten opvangt en die al vanaf het eerste uur is betrokken bij Inloophuis Hengelo. "De eerste vraag is altijd: Ik ben Cobi en wie ben jij? Alleen een voornaam, zo benaderen we elkaar en het is eigenlijk altijd je en jou en nooit u."

Het inloophuis is ruim 27 jaar geleden opgezet door een aantal kerken uit de stad. Die brachten gezamenlijk geld bijeen om een huis aan De Wetstraat te kunnen kopen. "Ze hebben er jarenlang geld in gestopt, maar zoals je weet, moeten de kerken zelf ook allemaal de hand op de knip houden om draaiende te blijven. Dat betekent dat de inkomsten wat dat betreft minder zijn geworden," zegt Cobi.

Om te blijven voortbestaan is de stichting dus steeds meer afhankelijk van losse giften en steun van bedrijven of organisaties. Het inloophuis kan ook niet zonder de hulp van tientallen vrijwilligers. Die zijn hard nodig. Mensen die een handje willen helpen zijn van harte welkom. Je moet het wel heerlijk vinden om tussen de mensen te zitten en genoeg tijd en geduld hebben om rustig naar een ander te luisteren.

Cobi denkt dat het inloophuis in een duidelijke behoefte voorziet. Dat blijkt wel uit het aantal bezoekers dat er regelmatig komt. Dit ligt rond de vijftig, schat ze. Sommige komen iedere dag, anderen af en toe. "Wat de mensen hier vinden, is een luisterend oor. Ze willen hun verhaal kwijt of gewoon even onder de mensen zijn."

Inloophuis Hengelo
De Wetstraat 29
ma t/m vr van 13.00 -16.00 uur
zondag van 19.00 - 21.30 uur


Wil jouw vereniging, stichting of club ook meedoen met Club van de Week? Schrijf dan nu in via: hengelo.1twente.nl.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht