bel redactie 074 - 256 66 99

Inkomsten EHBO vallen weg door corona: 'We zoeken dringend collectanten'

Gepubliceerd op: 17/08/2020

Inkomsten EHBO vallen weg door corona: 'We zoeken dringend collectanten'

Voor de jaarlijkse huis-aan-huiscollecte zoekt de EHBO afdeling Hengelo collectanten. Woordvoerder Toon Knippenborg: "Door corona ging er een streep door alle evenementen waar wij normaliter een groot deel van onze kosten mee kunnen dekken. De collecte van dit jaar is dus van groot belang.”

De collecte wordt gehouden van 12 tot en met 17 oktober. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt voor het onderhoud en de aanschaf van reanimatiepoppen en AED’s. De AED’s worden ingezet tijdens alle evenementen in en om Hengelo en zijn beschikbaar voor de lekenhulpverlening.

Tevens wordt de opbrengst gebruikt om de cursusgelden zo laag mogelijk te houden, zodat iedereen in staat is een eerstehulpcursus te kunnen volgen.

Knippenborg: “Het coronavirus heeft grote impact, ook op de EHBO afdeling Hengelo. Door alle maatregelen hebben wij dit jaar geen inkomsten uit cursussen en evenementen kunnen genereren. Hierdoor zijn wij onze inkomsten misgelopen. Onze kosten gaan echter wel door. Daarom is de hulp van iedereen nu extra gewenst.”

Meer informatie of aanmelden: collecte@ehbo-hengelo.nl of via de button op https://ehbo-hengelo.nl

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht