bel redactie 074 - 256 66 99

Informatiewijzerhengelo.nl wijst de weg bij vragen

Welke kinderopvang is er in Hengelo? Ik wil wel wat vrijwilligerswerk doen, hoe pak ik dat aan? Ik maak me zorgen over mijn buurman, hij is zo eenzaam. Ik ben slecht ter been en ben op zoek naar een boodschappendienst. Allemaal vragen uit het dagelijkse leven. Vanaf nu is er in Hengelo één online plek waar mensen het antwoord kunnen vinden op deze vragen: Informatiewijzerhengelo.nl.

Op de site staat alle informatie over verschillende onderwerpen waar mensen in het dagelijks leven mee te maken kunnen krijgen. De onderwerpen zijn: Gezondheid & Zorg; Wonen & Woonomgeving; Actief zijn & Meedoen; Geldzaken; Opleiding/Werk; Ouder worden; Jeugd & Gezin, Vrijwilligers & burenhulp. Mensen die graag persoonlijk iemand willen spreken voor informatie en advies kunnen natuurlijk altijd bellen met het Zorgloket en/of Wijkracht, via telefoonnummer 074- 2459131.

De Informatiewijzerhengelo is ontwikkeld in opdracht van de gemeente Hengelo door Wijkracht Hengelo, in samenwerking met vele instellingen en organisaties. De zorg verandert in Nederland. Mensen wonen langer thuis. En de gemeente Hengelo wil mensen graag eerder helpen en dichterbij huis, zodat zwaardere problemen voorkomen of vertraagd kunnen worden. Bovendien wordt meer dan voorheen gekeken naar wat de mensen zelf kunnen regelen, met hulp van hun omgeving. De wijkteams van Wijkracht spelen daarin een belangrijke rol. Esther van Spall, directeur van Wijkracht; ‘Onze wijkteammedewerkers ondersteunen, wijzen de weg en weten wat er te doen is in de wijk. De informatiewijzerhengelol is daar een mooie aanvulling op. En het is heel laagdrempelig: mensen kunnen gemakkelijk en vanuit hun eigen huis een antwoord vinden.’

Professionals De website is niet alleen voor inwoners van Hengelo bedoeld. Voor professionals is deze website ook een welkome aanvulling. Denk aan huisartsen, fysiotherapeuten, leerkrachten en anderen. Ook zij hebben veel contacten met inwoners en krijgen vragen waar ze wellicht niet altijd zélf het antwoord op hebben. De website kan hen dan ondersteunen om mensen naar de juiste plek te verwijzen voor meer informatie en advies.