bel redactie 074 - 256 66 99

In de rij voor een krabbel en een mindf*ck van Victor Mids bij Broekhuis in Enschede

Gepubliceerd op: 12/11/2017

In de rij voor een krabbel en een mindf*ck van Victor Mids bij Broekhuis in Enschede

De meet & greet met Victor Mids, auteur van 'Mindf*ck, 101 illusies en experimenten' zorgde zaterdag tegen sluitingstijd voor grote drukte op de tweede etage van Boekhandel Broekhuis.

Mids heeft zijn maatje Oscar Verpoort meegenomen. Verpoort vertelt dat ze achttien jaar geleden, op de middelbare school, al met hun eerste goocheltrucs en illusies begonnen. Dat ze nu samen op de tv hun mindfucks kunnen showen is min of meer een droom die uitkomt. Mids werd arts en Verpoort deed de filmacademie. ,,Maar Oscar is minstens zo'n goede goochelaar als ik'', zegt Mids. Een truc met speelkaarten volgt. Verpoort laat de koning van harten 'zomaar' opstijgen. Hoe het opstijgen werkt wordt even later verklapt, maar hoe hij de juiste kaart eruit heeft weten te vissen niet. ,,Dan moet je het boek kopen.''

Fantoompijn
Mids doet een illusie met twee meiden uit het publiek. Met een 'fantoomtrilling' gaat hij ze 'verbinden'. ,,Het ligt in het verlengde van fantoompijn'', klinkt het. Met de ogen dicht voelt de een waar de ander wordt aangeraakt, zoiets is het. De slotact is een mindfuck met hun eigen boek. Mids showt de lege bladzijden die vanuit het niets volstromen met tekst, tot verbijstering van het publiek.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Annina Romita

Bron: 1Twente Enschede

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht