bel redactie 074 - 256 66 99

Huiskamerfestival Muziek bij de Buren Haaksbergen gaat van start!

Gepubliceerd op: 11/09/2018

Huiskamerfestival Muziek bij de Buren Haaksbergen gaat van start!

Zondagmiddag 9 december 2018 presenteert Haaksbergen voor de eerste keer wat het te bieden heeft aan opkomend en gearriveerd muzikaal talent. Uniek aan Muziek bij de Buren Haaksbergen is dat de optredens plaatsvinden in minstens 25 huiskamers verspreid door de hele stad. Hier kun je luisteren naar optredens van lokale muzikanten; van jazz tot klassiek en van singer-songwriter tot elektronische beats. Tijdens Muziek bij de Buren ontmoet je de inwoners van Haaksbergen en maak je, binnen de intieme sfeer van de huiskamers, kennis met al het moois wat Haaksbergen op muzikaal vlak te bieden heeft. De optredens zijn vrij toegankelijk zodat iedereen onbeperkt kan genieten van de Haaksbergse muzikaliteit en gastvrijheid.

Nationale Muziek bij de Buren-dag

Muziek bij de Buren is gestart zodat muzikanten nieuw publiek ontmoeten en inwoners elkaar beter leren kennen. Dankzij social media staan wij in contact met de hele wereld maar vaak kennen wij onze eigen buren niet eens. Daar wil Muziek bij de Buren verandering in brengen. Door de intieme setting van de huiskamers ontstaat persoonlijk contact tussen de muzikant, de huiseigenaar en de bezoekers. Bezoek aan één van de optredens geeft gegarandeerd een blijvende herinnering aan een warm onthaal van gastvrije en muzikale stadsgenoten.

Muziek bij de Buren mag zich inmiddels hét huiskamerfestival van Nederland noemen. In 2017 openden maar liefst 630 huiskamers in 14 steden hun deuren. Jonge talenten en ervaren artiesten verzorgden samen 1890 optredens. In alle steden was de opkomst boven verwachting; meer dan 30.000 Nederlanders ontmoette deze dag muzikaal talent én elkaar. Dit jaar nemen 16 steden deel aan Muziek bij de Buren, waaronder Haaksbergen. Muziek bij de Buren is daarmee nu al één van de grootste muziekfestivals van Nederland.

Meedoen met Muziek bij de Buren? Enthousiaste inwoners van Haaksbergen kunnen zich vanaf 6 september opgeven als huiskamer, muzikant, of als beide! Inschrijven kan tot en met 13 oktober via de website van Muziek bij de Buren: www.muziekbijdeburen.nl


Organisatie Muziek bij de Buren Haaksbergen Muziek bij de Buren is een initiatief van Stichting Muziek bij de Buren. De organisatie van Muziek bij de Buren Haaksbergen is in handen van enkele betrokken bewoners i.s.m. theater de Kappen en wordt ondersteund door meerdere lokale partners. Samen maken wij op 9 december van Haaksbergen één grote huiskamer!

Praktische informatie
Locaties: +/- 25 huiskamers in verschillende wijken in Haaksbergen .
Datum: zo. 9 december 2018 van 12:00 -18:00 uur

Andere deelnemende steden: Arnhem, Bergen op Zoom, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Nijmegen, Rotterdam, Sneek, Uden, Vlaardingen, Wageningen en Zwolle. Meer informatie en aanmelden: www.muziekbijdeburen.nl

Bron: RTV Sternet

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht