bel redactie 074 - 256 66 99

HSC'21 nieuwjaarsreceptie en nieuwe voorzitter

Gepubliceerd op: 07/01/2019

HSC'21 nieuwjaarsreceptie en nieuwe voorzitter

Op de HSC nieuwjaarsreceptie zijn Michel en Karin Wentink door de Supportersclub verkozen tot clubman en clubvrouw van het jaar. Op diezelfde receptie maakte Michel bekend dat hij het voorzitterschap op zich neemt.

De nieuwjaarsreceptie in een gezellig gevulde kantine kende weer de gebruikelijke ingrediënten waarvan de verkiezing van de clubman en/of - vrouw van het jaar toch altijd het moment is waar naar uitgekeken wordt. Net als de 'nieuwjaarsconference' van Gerard Morsinkhof.

Het venijn zat deze keer echter ook al in de kop, omdat (toen nog) waarnemend voorzitter Michel Wentink in zijn openingswoord bekend maakte de voorzittershamer definitief over te nemen, van de vorig jaar gestopte Willy Sticker.

De toespraak van Gerard Morsinkhof was weer als vanouds doorspekt met grappige anekdotes en ludieke steekjes. Paul Kortier kreeg als boegbeeld van de dartsafdeling van HSC'21 een dartbord waar voor de gelegenheid de rood-groene vlakjes van de triples en dubbels waren vervangen door fraaie groenwitte vlakjes. Trainer Daniël Nijhof kreeg een groot horloge aangeboden, vanwege zijn - bij vlagen - erg late wisselbeleid.

Daarna mocht de kersverse voorzitter samen met zijn vrouw Karin weer terugkeren op het podium, omdat de supportersclub hen had verkozen tot HSC clubman en clubvrouw van het jaar. Op de lijst met verdiensten van beiden staat onder meer voorzitter van de kunstgrascommissie, voorzitter O'21, voorzitter sponsorcommissie, bestuurskamerdienst en beiden hijsen zich in sinterklaastijd al jaren in een pietenpak.

Het zesde zaterdagteam verraste met de presentatie van een jaarkalender, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat, onder meer het Kiran Fonds van Jeroen en Ellen Slotman. Laurens Waning nam het woord namens de jubileumcommissie voor 100 jaar HSC'21, die recent van start is gegaan.

Stand van zaken 1e selectie 2019/2020.

Koen Somhorst (20), Ediz Moldur (20) en Mika Schrijver (18) stromen volgend seizoen bij HSC '21 door naar de 1e selectie.
Koen Somhorst en Ediz Moldur doorliepen de jeugdopleiding bij HSC, maakten vorig seizoen de stap vanuit de O19 naar de 2e selectie en ontwikkelden zich daar, als spelers van de TalentenPool, prima door. Koen is een middenvelder en dit seizoen aanvoerder van het 2e elftal, Ediz is een multifunctionele speler die vooral als linker vleugelverdediger en vleugelaanvaller speelt.
Mika Schrijver uit Gelselaar kwam in de O17 over van Go Ahead Eagles, is een centrale verdediger en maakt vanuit de 019 direct de stap naar de 1e selectie, waar hij dit seizoen ook reeds 1 keer per week meetraint.Zoals vorige maand bekend gemaakt zullen Hoofdtrainer Daniël Nijhof en assistent Martijn Abbenhues ook volgend seizoen de technische staf vormen bij HSC '21. Hun tweejarige contract loopt na dit seizoen af, maar zal met een seizoen worden verlengd, waarbij het optie is ook daarna de goede samenwerking te vervolgen. Rust, stabiliteit en continuïteit zijn niet voor niets kernwaarden binnen het voetbaltechnische beleid van de club.

Een club waar Daniël Nijhof, in de vijf seizoenen als assistent en coach van het Beloftenteam en nu als hoofdtrainer, heeft laten zien uitstekend te passen, zowel qua clubcultuur, filosofie als voetbalvisie.

HSC is een club die zich dankzij de doorstroming van spelers uit eigen jeugd en de scouting van jonge talenten met attractief voetbal graag wil handhaven op divisieniveau, een club waarbij gezelligheid en presteren hand in hand moeten gaan. Daniël past prima in het plaatje en profiel om dat met elkaar, de hele club, als een mooie uitdaging te blijven zien. Datzelfde geldt ook voor Martijn Abbenhues. Hij is als assistent aanvullend, meedenkend en loyaal, met een focus op de individuele ontwikkeling van spelers. Een prima duo dus om mee door te gaan.

De nieuwe trainer-coach van de 2e selectie, Bas Groot Wesseldijk, heeft nog een doorlopend contract.Job Derksen voetbalt komend seizoen helaas niet voor HSC '21. Hij gaat een studiejaar studeren aan en voetballen bij de Olivet Nazarene University. De 22-jarige Hengeloër kwam voor vorig seizoen over van BWO en verwierf zich als linker centrale verdediger al snel een basisplek.

De talentvolle buitenspeler Annouar Fawzi (19), afkomstig uit de eigen jeugdopleiding, heeft dus om gezondheidsredenen (twee keer getroffen door een TIA) besloten per direct bij een club op een wat lager niveau te willen gaan voetballen.

Bron: RTV Sternet

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht