bel redactie 074 - 256 66 99

Hotel 't Lansink krijgt predicaat Hofleverancier

Het 100-jarige Hengelose Hotel ’t Lansink kreeg vrijdag 25 november het predicaat Hofleverancier uitgereikt door Commissaris van de Koning in Overijssel mevrouw Ank Bijleveld-Schouten. Ook burgemeester Sander Schelberg was aanwezig. 


Het predicaat ‘Bij Koninklijke beschikking Hofleverancier’ is een Koninklijke onderscheiding voor bedrijven van tenminste 100 jaar oud met een zeer goede reputatie in de regio. Zij onderscheiden zich door kwaliteit, soliditeit en continuïteit.

Richard van den Hoeven, directie ’t Lansink, geeft aan: ‘Wij zijn trots op deze landelijke erkenning van onze kwaliteit. Zoals we hebben gemerkt toen we onze eerste Michelinster ontvingen en hoog scoorden in de Top 100 van de Lekker, zal deze onderscheiding ook nog meer gasten naar ons hotel en restaurant trekken. Dat betekent dat wij nog meer mensen culinair kunnen verwennen en laten meegenieten van onze passie!’

100 jaar historie
Op 25 november 1916 werd het Lansink-huis geopend in Tuindorp "t Lansink in aanwezigheid van Coen Stork.
In 1921 werd het hotel uitgebreid, het dak opgevijzeld en alle 18 kamers werden voorzien van elektrisch licht, stromend water en centrale verwarming. Het hotel, dat op 1 maart 2012 overgenomen werd door SVH-Meesterkok Lars van Galen en zijn compagnon Richard van den Hoeven, telt op dit moment 25 luxe kamers, een restaurant, een chefs table, diverse zalen en een tuin.