bel redactie 074 - 256 66 99

Het Twentse Schrijverscollectief in de startblokken

9 Hengelose schrijvers vormen sinds kort het Twentse Schrijverscollectief. 3 van hen waren zaterdag 10 juni 2017 te gast bij Radio Hengelo in het programma Goedemorgen Hengelo. Monique Hoolt, Michelle Visser en Rick Meijer vertelden over de oprichting van het collectief. 'Als je zoveel creatieve breinen bij elkaar zet, moet er toch iets leuks uit komen.'


Sociaal aspect
Het 1e doel is om als schrijvers die in Hengelo wonen of geboren zijn, elkaar te ontmoeten, te leren kennen en ervaringen te delen. Schrijver is een eenzaam beroep, je hebt geen collega’s om je heen. Het sociale aspect speelt daarom een grote rol bij het collectief.
Een volgende meeting staat nog niet gepland maar er is een besloten Facebook-groep waar de schrijvers contact houden met elkaar en ideeën uitwisselen.

Toekomstplannen
Plannen voor de toekomst zijn er genoeg. Zoals gezamenlijke (signeer)sessies organiseren, of een Twentse Tafel in de boekhandel. Of samen een verhalenbundel maken. Bij een cultureel evenement zou het collectief zich als groep kunnen presenteren.

Pril
Het collectief zit nog in een pril stadium. De eerste ontmoeting was vooral ‘erg gezellig’. 'Het moet groeien', zegt Michelle Visser. Monique Hoolt heeft er vertrouwen in: ‘als je zoveel creatieve breinen bij elkaar zet, moet er toch iets leuks uit komen.'

De schrijvers
Monique Hoolt is schrijfster van een oorlogsroman die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Hengelose Tuindorp ’t Lansink, ‘Tamar’ verscheen in maart 2017.

Michelle Visser schrijft feel good romans. Haar nieuwste boek komt eind juni 2017 uit: ‘Een lucht vol Franse dromen’.

Rick Meijer is kinderboekenschrijver, zijn eerste boek Breekpunt verschijnt juli 2017 en is het 1e deel in een avonturenserie waarin tennis een grote rol speelt.  

Ook Kim ten Tusscher, Marco Krijnsen, Olga Hoekstra, Mariska Overman, Frank Krake en Rob Bruntink maken deel uit van het collectief.

Foto RHTV/v.l.n.r. Monique Hoolt, Rick Meijer, Michelle Visser