bel redactie 074 - 256 66 99

Het Nije Huis per direct op zoek naar tijdelijke onderdak

Het Nije Huis in Hengelo, centrum voor ondersteuning en begeleiding bij kanker, is per direct op zoek naar een tijdelijk onderkomen. De huidige lokatie Beursstraat 9 in Hengelo heeft last van een een acuut vochtprobleem. De herstelwerkzaamheden nemen 3 tot 4 maanden in beslag. Reden voor Debby Nijenhuis, oprichter en directeur van De Nije Stichting, om de deuren te sluiten.


"Vooruitlopend op die herstelwerkzaamheden hebben we besloten om per direct onze deuren te sluiten, omdat we dagelijks een kwetsbare doelgroep ontvangen en geen enkel risico willen nemen. Dat raakt me natuurlijk diep, want we brengen onze gasten in onzekerheid. Onze deur staat normaal juist altijd en voor iedereen open en nu moet ik hen vertellen dat ik niet weet wanneer we waar weer open gaan.”

Nijenhuis en haar team van vrijwilligers zijn nu met spoed op zoek naar een tijdelijke locatie voor alle gasten die in het centrum komen voor hulp, activiteiten of gewoon vanwege de warme sfeer die het centrum ademt. Daarna zal er ook ruimte gezocht moeten worden voor alle spullen en natuurlijk voor de 150.000 vlaggetjes die overal ter wereld zijn gehaakt voor het wereldrecord, dat De Nije Stichting op 13 maart hoopt te verbreken.

De Kerstfair, die in het huis gepland stond op zondag 10 december van 12:00 - 17:00 uur, kan doorgaan dankzij directe hulp van de Schouwburg Hengelo.