bel redactie 074 - 256 66 99

Het judo seizoen is begonnen met het belangrijkste toernooi voor senioren, namelijk het NKT.

Gepubliceerd op: 11/09/2018

Het judo seizoen is begonnen met het belangrijkste toernooi voor senioren, namelijk het NKT.

Op het Nationaal Kwalificatie Toernooi te Almere stappen 4 JPT judoka de mat op, om een gooi te doen naar een plek op de NK. De heren moeten al vroeg starten in de mooie topsporthal in Almere. De weging begint om 8.00 uur en de wedstrijden starten om 9.30 uur.
Timo van Leerdam komt uit in de klasse tot 60 kg, Martin Evenberg tot 66 kg en Vincent Eidhof en Tom Rouwers tot 81 kg.
Timo van Leerdam, afkomstig uit Hengelo en nu fulltime trainend en studerend in Heerenveen, brengt het door winst op Bart Weling Tim de Vrught tot een 7e plaats. Dit betekent voor Timo een plaatsing voor het NK senioren op zaterdag 29 september in het topsportcentrum in Almere.
Martin Evenberg, judoleraar van Judo Promotion Twente in Almelo, Borne en Hengelo, moet het in zijn eerste partij opnemen tegen Damien van Mierlo. Martin begint agressief aan deze partij en scoort binnen een minuut Martin waza ari’s met sumi gaeshi. De volgende tegenstander is Bjorn Burgers Martin weet snel een waza ari te scoren met sumi gaeshi, waarna Burgers ook hij een waza ari scoort, stand gelijk. Martin aarzelt en een o soto makikomi van Burgers levert een waza ari op, samen ippon. In de herkansing staat de mooiste naam van het toernooi voor Martin klaar. Maximus Chicoma Alfaro is zijn tegenstander. Martin begint weer met aanvallend judo. Chicoma gaat anders staan om de sumi gaeshi van Martin te voorkomen. Martin gebruikt deze kans om een ippon te scoren met o soto gari. Tim Banen is de volgende waartegen Martin het moet opnemen. Banen is Martin te snel af met een linkse o soto gari en Martin is klaar. Martin is tevreden met zijn optreden, aangezien het al enkele jaren geleden is dat hij op dit niveau heeft meegedaan. Een plek bij de beste 16 van Nederland is dan een mooi resultaat.

Vincent Eidhof had zich door Martin laten overhalen om ook mee te doen, maar Vincent had zich niet zo goed kunnen voorbereiden als gevolg van zijn werk als politiefunctionaris. Hierdoor wist Vincent niet tot winst te komen.

Tom Rouwers is in voorbereiding op de WK voor politiemedewerkers en hij wilde zich wel weer meten met de subtop van Nederland. Tom traint nu bij Theo Meyer, omdat hij daar in de buurt werkt en woont. Tom haalde twee winstpartijen binnen: hij scoorde ippon tegen Finn Veldman met een mooi uitgevoerde o uchi gari en Nathan van het Hof kreeg vliegles met een uchi mata en een yogo tomoe.

Het was een mooi toernooi voor de JPT’ers, waarin Martin en vooral Tom boven verwachting scoorden, volgens de coach van de dag, Ferry Evenberg. Voor meer informatie: www.judopromotion.nl

Bron: RTV Borne

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht