bel redactie 074 - 256 66 99

Het College van B en V genomineerd voor de Vrijwilligersawards 2018

Het College van B en V, het jongerenprogramma van Radio Hengelo TV, is genomineerd voor de Vrijwilligersawards 2018. Deze prijzen worden ieder jaar uitgereikt door het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo, onderdeel van Wijkracht.

Met deze uitreiking worden vrijwilligers van Hengelose organisaties extra in het zonnetje gezet. Een deskundige jury, waaronder oud-burgemeester Frank Kerckhaert, beoordeelt de nominaties en kiest per categorie drie prijswinnaars. De bekendmaking van de Vrijwilligersawards is op donderdag 29 november tijdens het jaarlijkse Vrijwilligersevenement.

Het College van B en V wordt iedere maand geproduceerd door een enthousiaste groep jongeren en gepresenteerd door Guus Beerlage en Willem-Jan Velderman. Eén van de missies van het programma is om jong Hengelo politiek bewuster te maken. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen organiseerde het College van B en V drie debatten met jonge raadsleden over uiteenlopende thema’s alles vanuit het perspectief van jong Hengelo.

Programmamaker Willem-Jan Velderman vindt de nominatie een mooie waardering voor het team en voor iedereen met wie de jongeren in gesprek komen tijdens de uitzendingen van het College van B en V. "Ik denk dat we in de interactieve uitzendingen altijd willen gaan voor een positief Hengelo. Natuurlijk zijn we ook kritisch maar we geloven dat positiviteit aansteekt. Waardering hiervoor in de vorm van een nominatie is hartstikke mooi."

De groep jongeren is al jaren actief bij de lokale omroep als radiomaker. "Het is ontzettend leuk en leerzaam om bij de lokale omroep actief te zijn," zegt Velderman. "Je komt veel te weten over je eigen stad. Alle uitzendingen e.d. zijn openbaar, toegankelijk voor iedereen. Je ontmoet heel veel verschillende mensen in allerlei leeftijden: van buurtbewoners tot politici , sporters en artiesten. Daarnaast leer je veel; presenteren, lezen, schrijven, interviewen. Dat helpt je altijd denk ik. En natuurlijk ons team: van 17 tot halverwege 30. Dat is een mooie en gezellige samenwerking tijdens maar ook rondom uitzendingen."