bel redactie 074 - 256 66 99

Henk Kamp nieuwe voorzitter Raad van Toezicht ZGT

Henk Kamp wordt per 1 november de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Ziekenhuis Groep Twente (ZGT). Kamp volgt daarmee Paul te Riele op die in juli 2017 is afgetreden. Henk Kamp was minister van Economische Zaken in het kabinet Rutte II. Omdat hij niet teruggekeerd is als minister, kan hij nu deze nieuwe taak op zich nemen. "Wat is er mooier dan in je eigen regio een bijdrage leveren aan de toekomst van de zorg?," zegt Henk Kamp.

Het bericht over het nieuwe voorzitterschap komt op de dag dat ZGT aan de medewerkers heeft laten weten dat het ziekenhuis de komende twee jaar 150 banen schrapt. Dit is nodig om een tekort van 15 miljoen euro op te vangen. ZGT zegt in een verklaring blij te zijn met de komst van een bestuurlijk zwaargewicht als Henk Kamp. “Juist in deze roerige tijd is het belangrijk dat de Raad van Toezicht weer op volle sterkte is. Ik vertrouw erop dat Henk Kamp een wezenlijke bijdrage gaat leveren aan een toekomstgericht en financieel gezond ZGT”, aldus Ton Ruikes, voorzitter van de Raad van Bestuur.

Henk Kamp, geboren in 1952 in Hengelo (Overijssel), was sinds 1994 tien jaar lid van de Tweede Kamer en bijna twaalf jaar minister van achtereenvolgens Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, Defensie, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Economische Zaken. In 2012 was hij verkenner en aansluitend informateur samen met Wouter Bos. Eerder was Henk Kamp fiscaal rechercheur, wethouder in Borculo en lid van Provinciale Staten van Gelderland.