bel redactie 074 - 256 66 99

Henk Dassen uit Hengelo beklimt Kilimanjaro voor betere toekomst oorlogskinderen

Hengeloër Henk Dassen (66) wacht een zware klim naar de top van de Kilimanjaro op 5.895m. Henk vertrekt zaterdag met zijn dochter Ingrid naar Afrika om zoveel mogelijk geld op te halen voor oorlogskinderen. Henk financiert zijn reis zelf en haalt via sponsors geld op voor verschillende projecten van War Child. Voor een betere toekomst voor oorlogskinderen ziet hij straks vanaf het dak van Afrika de zon opkomen.

De expeditie duurt zeven dagen en staat onder leiding van een Nederlandstalige expeditieleider, aangevuld met lokale dragers en gidsen. Ruim 90% van de opbrengst gaat rechtstreeks naar projecten om oorlogskinderen te helpen. War Child biedt momenteel in veertien landen honderdduizenden oorlogskinderen een combinatie van psychosociale hulp, onderwijs en bescherming.

Henk Dassen: “Met onze hulp brengen we kinderen vanuit oorlog naar vrede.” Klaarstomen War Child begeleidt de deelnemers bij zowel de fysieke voorbereiding als bij het ophalen van sponsorgeld intensief. Voor de in totaal 70 deelnemers is de Kili-Challenge al een tijd geleden begonnen tijdens een trainingsweekend in de Ardennen. Met bootcamps, wandelingen en een ijsbad zijn ze klaargestoomd voor de weg naar de top. De doelstelling van 300.000,- komt steeds dichterbij. De teller van het opgehaalde bedrag staat inmiddels op 90%.

De deelnemers hopen dat nog veel mensen hun actie zullen steunen de komende dagen. De klim van Henk is te volgen via een satellietverbinding op www.warchild.nl/kili en

www.warchild.nl/actie/oorlogskinderen-verdienen-een-goede-toekomst


(Bron: Persbericht War Child)