bel redactie 074 - 256 66 99

Hengelose Ronde van de Vijver gaat door

HENGELO De ‘grote’ wielerronde tijdens de Nacht van Hengelo mag dit jaar dan niet doorgaan, voor de liefhebbers is er in april toch een koers: de historische Ronde van de Vijver (De Tuindorpvijver) heeft op zaterdag 20 april plaats, zo laat wielervereniging HWV De Tubanters weten.

De wielerronde tijdens de Nacht van Hengelo kan dit jaar geen doorgang vinden omdat er geen parcours beschikbaar is door de bestratingswerkzaamheden in de binnenstad. Een alternatief rondje behoort niet tot de mogelijkheden, daarom heeft de organiserende HWV De Tubanters besloten de koers dit jaar te schrappen.
De Ronde van de Vijver gaat echter wel door, maar het was nog even spannend. Dit evenement heeft een directe link met de wielerronde tijdens de Nacht van Hengelo. De beste drie renners van de vijverronde krijgen namelijk altijd een startbewijs voor de Nacht: een mooie kans voor talenten om eens mee te koersen in een drukbezocht criterium in de binnenstad.
Daarnaast wordt de Ronde van de Vijver deels gefinancierd uit inkomsten van de Nacht van Hengelo. Deze vallen nu plots weg in 2019, waardoor naarstig gezocht is naar extra sponsoren. Deze zijn gevonden: lokale en regionale bedrijven steunen de koers, waardoor een kleine maand voor het evenement alle lichten op groen staan voor de Ronde van de Vijver. De koers staat gewoon op de kalender bij de KNWU en de inschrijvingen stromen al binnen.
“Het wegvallen van de Nacht van Hengelo was voor ons even puzzelen. Steun vanuit de gemeente alleen was niet voldoende, waardoor we een beroep hebben gedaan op het bedrijfsleven. Daar werken gelukkig voldoende wielerliefhebbers, zo is gebleken”, zegt Roderick Mintjens van HWV De Tubanters.
“We zijn blij dat dit gelukt is, waardoor iedereen toch nog naar een koers kan komen kijken in Hengelo. Het rondje is geliefd onder de renners en publiek, doordat het parcours in zijn geheel te overzien is. Dat maakt de wedstrijd tactisch en speciaal, maar ook goed te volgen”, aldus Mintjens. Hij heeft nog wel een kleine zorg: “We zoeken nog een rondemiss…”
De Tubanters gaan proberen in 2020 weer beide wielerevenementen te organiseren. In welke vorm de Nacht van Hengelo zal terugkeren is nog onduidelijk en zal samen met Hengelo Promotie worden bekeken. Roderick Mintjens: “Beide koersen hebben een geschiedenis van vele tientallen jaren, het zou zonde zijn wanneer daar een einde aan zou komen. In 2020 zijn we terug, zeker weten!”