bel redactie 074 - 256 66 99

Hengelose krijgt enthousiaste reacties op uitzending BinnensteBuiten

Gepubliceerd op: 21/01/2020

Hengelose krijgt enthousiaste reacties op uitzending BinnensteBuiten

Kasbah-bewoonster Gerda Minkjan was gisteravond te zien in het KRO-NCRV televisieprogramma 'BinnensteBuiten'. Oktober 2019 werd Minkjan benaderd via Instagram door Marieke Wensink, researcher voor het populaire KRO-NCRV- programma. Maandag 20 januari was ze te zien op NPO2. Ze was aangenaam verrast door de uitzending. "De regisseur heeft het heel leuk gemonteerd." Hoe vond ze het om zichzelf te zien? "Ik kreeg de slappe lach omdat hij de grappigste stukjes eruit heeft gehaald."


Na de uitzending staat haar telefoon roodgloeiend. "De 'whatsappjes' bleven maar binnenkomen en vanochtend werd ik herkend bij een grote supermarkt en bij de fysiotherapie."

Kasbah

Minkjan: "Ik dacht: ze filmen de Kasbah, mijn huis en mijn spullen, en daar vertel ik iets over. Klaar. Maar uiteindelijk is het een portret van mijzelf geworden." Deze aflevering werd geregisseerd door oud-Kasbah-bewoner Niek Bouman. "Die ging echt een stapje verder dan: "Wat is dit en waarom vind je dit mooi?" Ik hoorde mezelf daardoor soms dingen zeggen waarvan ik dacht: "Geniaal Niek! Zo ben ik dus." En mijn huis illustreert dat."

Nalatenschap

"Ik ben zelf meestal degene die foto's maakt of filmpjes, maar ik sta zelf bijna nooit ergens op. Dus ik dacht: "Goh, als ik dood ga is dit er voor mijn kinderen en kleinkinderen. Dat is dus goed geluk", vertelt Minkjan enthousiast. "Mijn zoon belde meteen op en vertelde dat zelfs zijn baby van drie maanden oud hartelijk mee zat te lachen."


Uitzending zien? Kijk op Paalwoning in Hengelo

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht