bel redactie 074 - 256 66 99

Hengelose CDA'ers Muller, Vis en Van 't Hof splitsen zich per direct af

De CDA 'ers Maureen Muller, Jan Vis en Koert van 't Hof splitsen zich per direct af van de fractie in de gemeenteraad. Dit meldt TC Tubantia zondag. Het drietal gaat verder als groep Muller. De breuk is het gevolg van interne strubbelingen en ruzie binnen CDA Hengelo.

Met het scenario van afsplitsing werd al ernstig rekening gehouden door de Hengelose politiek. Eerder deze maand werd Muller in een ingelaste CDA-ledenbijeenkomst van de kandidatenlijst geschrapt. Van 't Hof en Vis trokken zich daarop zelf terug van de lijst.

(Foto: CDA-fractie in oude samenstelling tijdens de gemeenteraadsvergadering op 16 januari 2018)

CDA Hengelo laat in een verklaring weten kennis te hebben genomen van de afsplitsing. "Wij vinden het vervelend dat dit zo gelopen is. Het is uiteraard jammer dat zij hun zetel meenemen, maar het is ook goed dat er nu duidelijkheid is. Zo kunnen we verder bouwen aan een fit en nieuw CDA in Hengelo." Door het vertrek van Muller is Hanneke Steen nu de nieuwe CDA-fractievoorzitter. Zij vormt samen met raadslid Nuri Akfidan en fractievertegenwoordiger Jan Jacobs de CDA fractie in Hengelo.

De afsplitsing is slecht nieuws voor het zittende college van B en W. Die verliest daarmee een meerderheid in de raad en dat kan gevolgen hebben voor grote besluiten die nog voor de gemeenteraadsverkiezingen genomen moeten worden. Naar verluidt zou het college vorige week al intern crisisoverleg hebben gehad over de mogelijke gevolgen van een afsplitsing van de betreffende CDA-leden.

Zie ook: Artikel TC Tubantia: Hengelose CDA'ers splitsen zich per direct af van fractie