bel redactie 074 - 256 66 99

Hengelose badhuisstichting ergert zich aan ‘kerstversiering’

HENGELO – De Stichting ‘Hoogbouw van Domain, voor de buren niet zo fain’ – die zich verzet tegen de bouw van een woontoren bovenop het oude badhuis aan de Oldenzaalsestraat – is geïrriteerd door het plaatsen van een groot bouwbord met de tekst ’Hier realiseren wij Wemenpark.’ Dat is op zijn minst voorbarig, aldus de stichting die rept van een ‘buitenmaatse kerstversiering’ van Domain Vastgoed. Want het bouwplan is zeker nog geen voldongen feit, luidt de boodschap: ’De bezwarenprocedure is nog in volle gang.’


De tekst suggereert dat de verkoop/verhuur al is begonnen, terwijl er met zo’n dertig zienswijzen bezwaar is gemaakt tegen het plan, aldus de stichting. Waaronder ook de erfgoedverenigingen Cuypersgenootschap en Heemschut. Woordvoerder Jan den Boer van de stichting: “Het lijkt nu alsof het plan onomkeerbaar is. Uit commercieel oogpunt misschien begrijpelijk, maar in het licht van de bezwaarprocedure op zijn minst voorbarig en naar de omwonenden en de gemeenteraad toe ook niet erg chic.”

Bovendien is de titel Wemenpark volgens de stichting misleidend, zoals ze al eerder heeft aangevoerd: “Er is helaas geen sprake van een totaalplan voor het hele gebied, inclusief de school met de sportvelden en de Ariënsschool. De hele procedure gaat slechts over het badhuis en toch spreekt de projectontwikkelaar over het Wemenpark.” Dat is volgens de stichting ook onmogelijk omdat er, bij gebrek aan een ondergrondse parkeergarage, zestig parkeerplaatsen zijn ingepland.

De stichting diende eerder zelf een alternatief bouwplan in voor vijf patiowoningen in het badhuiscomplex. Dat is ook met een sluitende exploitatie te realiseren, aldus de stichting. Projectontwikkelaar Aart van Alsté ziet echter helemaal niets in dat plan.