bel redactie 074 - 256 66 99

Hengeloos Peil over plannen marktplein

Gepubliceerd op: 07/04/2019

Hengeloos Peil over plannen marktplein

Politiek café Hengeloos Peil staat maandagavond helemaal in het teken van het marktplein dat de komende jaren drastisch gaat veranderen. Kwartiermaker Gerard Cornelisse heeft dinsdagavond zijn eindversie over de invulling van het marktplein in Hengelo gepresenteerd.

Het nieuwe marktplein moet het vliegwiel worden voor tal van ontwikkelingen die de binnenstad opfleuren, zodat de bezoeker het weer aantrekkelijk vindt om er te komen. In de visie van Cornelisse biedt het heringerichte marktplein straks plek aan een overdekte markt, een proeflokaal met restaurant, een mediahuis, een kraamkamer voor beginnende ondernemers, een hightech-werkplaats, een digitaal museum en een bewegende beeldentuin.

Hij zit aan tafel samen met wethouder Bas van Wakeren die pleit voor eensgezindheid. Verder onder meer voorzitter Roland Schwind van Stichting Centrumondernemers Hengelo, directeur Johan de Jong van Metropool en voorzitter Berto Mulder van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Hengelo. De laatste meent dat er een openbare aanbesteding moet komen voor de horeca in De Hijschkamer en staat daarmee lijnrecht tegenover Van Wakeren.

De column wordt uitgesproken door journalist Bob Gevers en de muzikale omlijsting wordt verzorgd door Mariel Waninge.

Hengeloos Peil is een samenwerking van De Twentsche Courant Tubantia, Radio Hengelo TV en Schouwburg Hengelo. Het programma is gratis bij te wonen en begint om 19.00 in Brasserie So Nice. Inloop vanaf 18.30 uur.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht