bel redactie 074 - 256 66 99

Hengeloos Peil over financiële ondersteuning Rabotheater

Kan de Enschedese wethouder Jeroen Hatenboer zijn belofte waarmaken om met geld uit Enschede het Rabotheater in Hengelo te ondersteunen? En waarom leverde zijn opmerkingen direct boze gezichten op in Hengelo?

Maandagavond gaat Hatenboer over dit heikele onderwerp in politiek café Hengeloos Peil in gesprek met Henk Nijhof, voorzitter van de Raad van Toezicht van het Rabotheater. Hatenboer zei eerder niet per definitie tegen financiële ondersteuning van het Rabotheater te zijn. Hij meent ook dat samenwerking tussen het Enschedese Wilminktheater en het Rabotheater noodzakelijk is. Gesprekken leverden tot nu toe echter niets op. Het theater heeft direct 1,1 miljoen nodig voor vervangingsinvesteringen en daarna 5 ton jaarlijks. De gemeente denkt nog na over hoe dit moet worden gefinancierd. In het politiek café zitten ook de gemeenteraadsleden Bas van Wakeren (ProHengelo) en Maarten Hollander (PvdA) aan tafel, samen met raadslid Anita Sempel van oppositiepartij GroenLinks in Enschede. Uiteindelijk zal de gemeenteraad van Hengelo een besluit moeten nemen over de financiering en de dekking ervan in de begroting. Vanuit de raad in Enschede zou de vraag kunnen komen of het voor de hand ligt dat er Enschedees geld naar Hengelo verdwijnt.

Kunstenaar en organisator Pier van Dijk spreekt zijn column uit en voor de muzikale omlijsting zorgt singer/songwriter Maurijn Teunisse uit Enschede. Het politiek café is een gezamenlijk initiatief van TC Tubantia, Radio Hengelo TV en het Rabotheater en wordt gehouden in brasserie So Nice van het theater. Het programma begint om 19.00, inloop vanaf 18.30 uur. De uitzending is live te horen op Radio  Hengelo TV en dinsdag te zien op het tv-kanaal van de lokale omroep.

Bron: Tubantia