bel redactie 074 - 256 66 99

Hengeloos Peil over een vitale binnenstad

Welke maatregelen zijn de komende jaren nodig om de binnenstad van Hengelo vitaal te maken? Hoe kunnen de belangen van de middenstand en bewoners het beste op elkaar worden afgestemd? Wethouder Marcel Elferink is maandagavond in brasserie So Nice in het Rabotheater één van de gasten aan tafel in politiek café Hengeloos Peil.

De wethouder heeft de lastige taak de leegstand aan te pakken en meer bezoekers naar het centrum te krijgen. De Enschedesestraat krijgt een facelift met onder meer rode bestrating. Voor het Marktplein bestaan nog geen concrete plannen. In het rapport 'Hengelo, we zitten op goud' werden tien jaar geleden al diverse verbeteringen voorgesteld, maar daar is weinig mee gedaan. De wethouder gaf al wel het startsein om winkels om te bouwen tot woningen.

De andere gasten zijn oud-voorzitter Henk Dassen van Stichting Centrummanagement Hengelo, die de aanzet gaf voor een kleinere winkelkern in de binnenstad met woonfunctie, en Harry Rupert, directeur van Welbions, die ook het college van B en W adviseert. Ook Niels Versteeg en Kees Wakker van de Stichting Bedrijveninvesteringszone Pandeigenaren praten mee, evenals Nienke Goossen van TriMotion die 'omwonen' als een belangrijke stap ziet op weg naar een leefbare en vitale binnenstad.

Nieuw in het programma is de zeepkist-formule: een maatschappelijk betrokken persoon mag in vijf minuten vanaf het podium de zaal toespreken. Voorzitter Jan Noltes van Stichting HeArtpool bepleit dat Hengelo met kunstmanifestaties landelijke en internationale bekendheid kan krijgen.

Politiek café Hengeloos Peil is een samenwerkingsproject van Dagblad Tubantia, het Rabotheater en Radio Hengelo TV. Het programma begint om 19.00 uur en wordt live via de radio uitgezonden. Inloop vanaf 18.30 uur.