bel redactie 074 - 256 66 99

Hengeloos Peil met lijsttrekkers en de Hengelose revue

De eerste aflevering van Hengeloos Peil in 2018 haakt in op de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Vier lijsttrekkers bij de komende raadsverkiezingen kruisen maandag 8 januari de degens in politiek café Hengeloos Peil. Marie-José Luttikholt (PvdA), Bas van Wakeren (ProHengelo), Gerrit Megelink (Lokaal Hengelo) en Jan Evers (GroenLinks) praten over hun verwachtingen in de politiek de komende jaren.

Wat is nu echt belangrijk voor de stad en met welke coalitie kan dat resultaat het beste worden bereikt? Houdt de PvdA, dat landelijk in mineur is, straks voldoende zetels over om nog te kunnen deelnemen aan het college van B en W?

Bas van Wakeren zal met ProHengelo wellicht toch een keer collegeverantwoordelijkheid willen dragen en Jan Evers van GroenLinks hoopt dat zijn partij garen spint bij het landelijke effect van Jesse Klaver en zo ja, wil deze partij dan toetreden tot het college?

Voor nieuwkomer Gerrit Megelink van Lokaal Hengelo is het zaak om de zeer actieve 'horzel' in de raad Leo Janssen te doen vergeten. Janssen staat nog wel op de lijst, maar normaal gesproken op een onverkiesbare plek. Is Megelink in staat de partij te dragen en een eigen gezicht te geven?

De Hengelose revue heeft dit jaar als titel 'Eeuwig jong' en een delegatie van het 65-koppige gezelschap onder wie bestuurslid Henk Kiewik praat erover in het café. De jubileumvoorstelling, voor de 65e keer in de schouwburg Hengelo, wordt in februari opgevoerd.

De column wordt voorgedragen door burgemeester Sander Schelberg. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door blueszanger Duketown Slim.

Verder wordt in het programma de nominatie voor de persprijs 2018 bekend gemaakt. Vier nominaties zijn al bekend; Henk Poort van Stichting Twente Hart Safe, de SP voor behoud van het ziekenhuis, theatergezelschap Kamak voor mensen met een beperking en kunstenaar en -organisator Pier van Dijk.

Hengeloos Peil is een initiatief van De Twentsche Courant Tubantia, Radio Hengelo TV en de schouwburg Hengelo. Het programma in brasserie So Nice van de schouwburg begint om 19.00 uur en wordt live uitgezonden op de radio en later in de week volgt een tv-verslag.