bel redactie 074 - 256 66 99

Hengelo geeft gratis opgeknapte fietsen aan kinderen van ouders met laag inkomen

HENGELO De gemeente Hengelo heeft 200 opgeknapte tweedehands fietsen klaar staan voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Dat is mogelijk via het ANWB-kinderfietsenplan en het Kindpakket van de gemeente.


Gezinnen die qua inkomen in aanmerking komen voor een kinderfiets, kunnen een aanvraagformulier insturen naar de gemeente. De criteria: “Heeft uw kind een fiets nodig, zit hij of zij in groep 5 tot en met 8 van de basisschool of het eerste jaar van het voortgezet onderwijs en is uw netto maandinkomen lager dan 1.607 euro (echtpaar/samenwonend) of 1.125 euro (alleenstaand)?”

Gezinnen kunnen eenmaal per twee jaar een bijdrage voor een fiets krijgen. Als de gemeente fietsen op voorraad heeft, worden die rechtstreeks beschikbaar gesteld, anders is er voor kinderen van groep 5 tot en met 7 van het basisonderwijs een bijdrage van 100 euro. Voor kinderen in groep 8 of het eerste jaar van het voortgezet onderwijs is de vergoeding 150 euro.

De gratis fietsen zijn een onderdeel van het gemeentelijk ‘kindpakket’ voor kinderen van ouders met een laag inkomen. Het pakket bestaat uit een aantal onderdelen: schoolkosten, zwemlessen, sportieve of culturele activiteiten, een kledingbon, een identiteitsbewijs,een computer en een fiets.

De eerste 200 fietsen staan al klaar bij woningcorporatie Welbions. Is de aanvraag goedgekeurd, dan kan een rijwiel worden afgehaald bij fietsenwerkplaats Tactory Bikes aan de Bothastraat. De gemeente heeft een digitaal aanvraagformulier en papieren formulieren liggen bij het publieksplein in het stadskantoor, de bibliotheek en het Zorgloket van Wijkracht.