bel redactie 074 - 256 66 99

Hengeloërs walking footballen in Olympisch Stadion tijdens Eredivisie Oldstars Event

Gepubliceerd op: 07/10/2019

Hengeloërs walking footballen in Olympisch Stadion tijdens Eredivisie Oldstars Event

Verschillende Hengeloërs hadden vrijdag de dag van hun leven tijdens het Eredivisie Oldstars Event, de dag waarop ruim driehonderd 60-plussers uit alle hoeken van Nederland in het Olympisch Stadion samenkomen om te walking footballen. De senioren mochten op uitnodiging de kleuren van hun favoriete Eredivisieclub vertegenwoordigen.

Veel deelnemers zijn bekende oud profs, maar in de meeste gevallen zijn dit (nog) onbekende OldStars. Het doel van het Eredivisie Oldstars Event is om zoveel mogelijk senioren bekend te maken met walking football en ze uit te dagen om deze sport ook te beoefenen om zo actief te blijven.

Rob Sanders vertegenwoordigde WF Achilles'12 in het team van WF Heracles Almelo. Gerard van Duursen vertegenwoordigde WF Achilles'12 bij WF FC Twente. Voor Sanders was dit bij uitstek een gelegenheid om bij de club te spelen, waar hij op jonge leeftijd al als supporter aan de Bornsestraat in Almelo kwam. Rob was bij WF Heracles in goed gezelschap van onder meer oud-prof Guus Hoevenberg en Bert Boes en Gerrit Uunk van Tubantia.

Het werd nog leuker toen hij tegen WF Ajax moest spelen met oud topspelers als Simon Tamahata, Dick Schoenaker, Pim van Dordt, Leo van Veen en Wim Meutstege. WF Ajax was zoals verwacht sterker en won met 3-0. Tegen Vitesse werd ook verloren, maar tegen PEC en Fortuna werd gewonnen. Gerard van Duursen won met WF FC Twente twee wedstrijden, speelde één keer gelijk en verloor één keer.

Het toernooi van de WF Eredivisie wordt in samenvatting op Fox Voetbal uitgezonden.

Link: https://eredivisie.nl/nl-nl/uitgelicht/300-60plussers-schitteren-morgen-op-eredivisie-oldstars-event-in-olympisch-stadion

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht