bel redactie 074 - 256 66 99

Hengeloërs kunnen zich melden voor aanleg minibos

Gepubliceerd op: 18/01/2019

Hengeloërs kunnen zich melden voor aanleg minibos

HENGELO – De gemeente doet nog laatste poging om de aanleg van twee ‘tiny forests’ – minibosjes – mogelijk te maken. De gemeente zal daar 20 mille aan meebetalen. Belangstellenden kunnen zich melden.Eerder ging dat mis: het landelijke IVN wil honderd minibosjes aanleggen en zocht daarvoor 24 partnergemeenten. Hengelo meldde zich vorig jaar aan, na een motie van de gemeenteraad, maar werd daarbij niet geselecteerd. Maar er komt een nieuwe kans, want de provincie Overijssel ondersteunt het initiatief ook, zo bleek in december. Dat betekent dat er in Hengelo twee Tiny Forests kunnen worden aangelegd. De voorwaarden: de gemeente moet er dan 20 mille bijleggen en de bosjes moeten in het najaar van 2019 kunnen worden geplant.

Nog een belangrijke voorwaarde: het moet een burgerinitiatief zijn. Hengeloërs moeten dus zelf met plannen komen. De eerste twee gesprekken met mogelijke initiatiefnemers mislukten: ze waren niet in staat om de groene projecten op vrijwillige basis op te pakken. Maar het college van B en W geeft het nog niet op: “Gelet op het nieuwe initiatief van de provincie Overijssel willen wij nog een ultieme poging doen om een burgerinitiatief te entameren en aan te jagen.” Op korte termijn worden daartoe oproepen geplaatst via de gemeentelijke website en de sociale media.

Kortom: wie wil er een mooi bosje in de eigen woonomgeving? Melden bij de gemeente! Zo’n bosje zorgt voor een groene impuls in de buurt, zo is de achterliggende gedachte. Het is een klein, dichtbegroeid bos, ongeveer zo groot als een tennisbaan. Het is een belangrijke plek voor vogels, vlinders, bijen, kleine zoogdieren én mensen.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht