bel redactie 074 - 256 66 99

Heel Hengelo straks aangeloten op glasvezel

Gepubliceerd op: 10/07/2019

Heel Hengelo straks aangeloten op glasvezel

Hengelose wijken ten zuiden van de A1 krijgen ook glasvezel. KPN wil een glasvezelnetwerk aanleggen in gebieden van Hengelo waar het op dit moment nog niet ligt. Het is de ambitie dat er circa 27.000 huishoudens voor eind 2021 zijn aangesloten. Huishoudens in Hengelo Noord zijn al op glasvezel aangesloten.

KPN heeft inmiddels een samenwerkingsovereenkomst getekend met de gemeente Hengelo. Wethouder Gerard Gerrits: "We gebruiken allemaal steeds meer data. Voor ons werk en privé. Bovendien is het de verwachting dat het internetverkeer de komende jaren fors gaat stijgen. Zo komen er steeds meer apparaten met een internetverbinding. Vanuit het college van B en W vinden we het belangrijk dat er overal in Hengelo een betrouwbaar netwerk is met voldoende capaciteit."

Dankzij de samenwerkingsovereenkomst kunnen alle Hengeloërs straks zelf de keuze maken of ze aangesloten willen worden op het glasvezelnetwerk en via welke provider’. KPN NetwerkNL is verantwoordelijk voor de aanleg en het beheer van het vaste netwerk van KPN. Aangezien het een open netwerk is, kunnen naast KPN ook andere providers hierover diensten aanbieden. Alle bewoners worden van tevoren geïnformeerd als de werkzaamheden in hun buurt starten.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht