bel redactie 074 - 256 66 99

HeArtGallery wil erkenning van Hengelo’s gemeentebestuur

HENGELO HeArtGallery heeft het gemeentebestuur gevraagd om erkenning als Centrum voor Beeldende Kunst en Vormgeving. Met die erkenning kan het kunstcentrum structureel op financiële steun van de gemeente rekenen, zoals dat ook bij voorganger AkkuH het geval was.


Het bestuur van HeArtGallery heeft ‘een toekomstbestendig podium voor beeldende kunst en vormgeving’ in het centrum van Hengelo op het oog. Daarbij heeft professionalisering de hoogste prioriteit. De basis is neergelegd in een nieuw meerjarig beleidsplan, dat vorige week aan wethouder Claudio Bruggink (cultuur) is aangeboden. Het plan is ook aan de raadsfracties gepresenteerd.

Stichting HeArtpool nam, na het sluiten van AkkuH in 2013, twee jaar geleden het initiatief voor een nieuw centrum voor beeldende kunst. Dat kwam er, aan de Drienerstraat, met flinke – maar tijdelijke - financiële steun van de Fuldauerstichting, het cultuurfonds van de Rabobank en plaatselijke ondernemers en de inzet van een grote groep vrijwilligers.

HeArtGallery beschikt over een expositieruimte van ruim duizend vierkante meter, een kunstuitleen met meer dan duizend werken, een kunsteducatieruimte en een art-shop. Er hadden meer dan dertig tentoonstellingen plaats in de afgelopen twintig maanden en er kwamen ruim 15.000 bezoekers over de vloer.

Voor het nieuwe jaar staat onder meer een expositie in samenwerking met de Universiteit Twente op het programma, alsmede een grote internationale tentoonstelling: FICF, wat staat voor Fédération Internationale de Culture Féminine, in samenwerking met verschillende Duitse Kunstvereine.