bel redactie 074 - 256 66 99

HeArtGallery krijgt 25.000 euro voor ontwikkeling kunstevenementen

Gepubliceerd op: 07/11/2018

HeArtGallery krijgt 25.000 euro voor ontwikkeling kunstevenementen

HeArtGallery blijft de gemoederen in de Hengelose gemeenteraad bezighouden, zo bleek dinsdagavond tijdens de behandeling van de begroting voor 2019. BurgerBelangen diende samen met vier andere partijen (PvdA, CDA, Groen Links en Lokaal Hengelo) een motie in om HeArtGallery als podium voor de beeldende kunst te behouden.

HeArtGallery kan volgens deze partijen in 2019 en 2020 een bijdrage leveren aan de culturele invulling van de Hengelose binnenstad door kunstprogramma’s en evenementen te ontwikkelen en uit te voeren. Om dit mogelijk te maken zou HeArtGallery zowel in 2019 als in 2020 een bedrag van 25.000 euro uit het ontwikkelingsbudget voor de binnenstad moeten krijgen. Daartoe dienden dezelfde partijen een amendement in.

Wethouder Bas van Wakeren vroeg zich af waarom HeArtGallery als podium voor de beeldende kunst moet fungeren en niet een andere groep. “Daar zijn er toch meer van”, aldus de wethouder. Hij noemde als voorbeeld het kunstenaarsinitiatief 074 PK. Volgens fractievoorzitter Han Daals van BurgerBelangen steekt HeArtGallery echter met kop en schouders boven de andere groepen uit. Hij legde uit dat de motie was bedoeld om de kracht van HeArtGallery aan te wenden voor het aanjagen van toekomstige evenementen in de binnenstad.

Van Wakeren reageerde weinig enthousiast: “Om nu 25.000 euro over te maken naar HeArtGallery zonder te weten wat de stad daarvoor terugkrijgt, dat is te kort door de bocht.” Daals koos vervolgens eieren voor zijn geld. Hij trok de motie in en paste de tekst van het amendement aan: HeArtGallery zou het bedrag moeten ontvangen op basis van een vooraf ingediend plan. Die aanvulling trok de gemeenteraad over de streep; het amendement werd aangenomen met 33 stemmen voor en 3 tegen.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht