bel redactie 074 - 256 66 99

Hartverwarmend: Groninger met gehandicapt kind vindt warm bad in Enschede

Gepubliceerd op: 11/11/2017

Hartverwarmend: Groninger met gehandicapt kind vindt warm bad in Enschede

Jan Pijpker uit Uithuizermeeden in Groningen trof onlangs bij zijn bezoek aan Enschede veel aardige mensen aan. Dat schrijft hij in een lezersbrief in de Volkskrant. De ontvangst van hem en zijn gehandicapte zoon in Enschede was zo positief, dat Pijpker besloot dat die constatering 'in de krant moest'.

In de ingezonden brief die zaterdag in de Volkskrant staat, schrijft Pijpker dat hij met zijn gehandicapte zoon naar het stadskantoor in Enschede moest om daar een DigiD op te halen. Bij aankomst had hij echter moeite om zowel zijn zoon als de rolstoel van zijn zoon uit de auto te krijgen. Een glazenwasser hielp het duo door de zoon in een keer uit de auto en in de rolstoel te tillen.

Koffie
In het stadskantoor zag de baliemedewerkster dat de Groningers er een lange rit op hadden zitten voor een afspraak van een paar minuten. Pijpker en zijn zoon kregen dus een kopje koffie van haar.

En op de terugweg hielp wederom een passant in Enschede met de transfer van zijn zoon tussen rolstoel en auto. Zo blijkt Enschede voor deze bezoekers een warm bad te zijn. Of zoals Pijpker het verwoordt: "Zoiets zouden ze eens in de krant moeten zetten. Prima mensen daar in Enschede...".

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Bron: 1Twente Enschede

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht