bel redactie 074 - 256 66 99

Harry Koster vanaf nu alleen nog vrijwillig boswachter bij Landschap Overijssel

Gepubliceerd op: 18/05/2020

Harry Koster vanaf nu alleen nog vrijwillig boswachter bij Landschap Overijssel

Ook een boswachter moet een keer stoppen met boswachten. Harry Koster was 40 jaar terreinbeheerder bij Landschap Overijssel en keek vrijdag in de dagelijkse nieuwsshow 1Twente Vandaag terug op de afgelopen jaren.

Koster zegt zelf dat het werk van een terreinbeheerder de afgelopen jaren aanzienlijk is veranderd. “Jij bent bezig met het beheren van natuurterreinen, recreatieve voorzieningen, maaien, onderhoud van bossen en je hebt contact met de gemeente, beheerders en het waterschap”, vertelt hij. “Maar 40 jaar geleden was het werk veel praktischer. Tegenwoordig vindt er veel meer vooronderzoek plaats, moeten rapporten worden geschreven en subsidie worden aangevraagd. Het is veel bureaucratischer”, aldus Koster.

Toch houdt hij van zijn werk in Twente dat per toeval tot stand is gekomen. Kosters carrière begon als vogelwachter op Ameland. Daar kwam hij de voormalige rentmeester van Landschap Overijssel tegen die op vakantie was. “We kwamen in gesprek en hij heeft mij later een functie in Twente aangeboden”, aldus Koster, die zelf ten zuiden van Enschede woont.

Maar ook na 40 jaar kan en wil Koster niet stoppen: “Ik blijf actief bij Landschap Overijssel. Ik ben coördinator voor de gidsen en geef excursies, maar ook opleidingen.”

Landschap Overijssel beheert onder meer het Lonnekermeer, het Kristalbad en 't Elshof bij Hengelo.

Bekijk het hele interview met Harry Koster hier.

foto: Ernst Bergboer, © 1Twente

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht