bel redactie 074 - 256 66 99

Haaksbergse Roxy Fokker in selectie Nationaal ijshockeyteam

Gepubliceerd op: 13/11/2017

Haaksbergse Roxy Fokker in selectie Nationaal ijshockeyteam

De 17 jarige Roxy Fokker uit Haaksbergen is door de Nederlandse ijshockeybond geselecteerd voor het Nationale dames ijshockeyteam U18. Roxy speelt bij de Enschede Lions.

Het begon 11 jaar geleden toen Roxy 6 jaar oud was op de ijsbaan midden op het plein van Enschede. Tijdens het winkelen kwamen Roxy haar ouders langs deze schaatsbaan tijdens de december maand. Roxy wilde direct graag schaatsen. Ondanks het feit dat ze dit nog nooit gedaan had wilde ze dit toch erg graag. Voordat haar vader zijn schaatsen had dichtgeknoopt, nadat hij Roxy haar schaatsen had vastgemaakt, schaatste Roxy al haar eerste rondje. Haar vader moest de boarding vasthouden, Roxy kon al direct blijven staan.

Opvolgend zag Roxy jongens met ijshockeyschaatsen die allerlei trucjes deden. Dat wilde ze ook !

Destijds is ze gaan meetrainen in de oude schaatsbaan te Enschede bij de Blue Caps. Ze was het enige meisje en ook de allerjongste. Bij de overgang naar de nieuwe schaatsbaan ging Roxy over naar Enschede Lions. Een paar jaar geleden hebben Monique Ekelhof en Miranda Zeefat daar een damesteam opgericht. Erwin Ekelhof is deze groep dames, van verschillende leeftijden, gaan trainen. Een geweldig trainer die dames van niets toch goede ijshockeyschaatsers maakte. Een gezellige groep die nu al meerdere jaren hard traint in Enschede en Nordhorn en meedoet met de Nederlandse competitie. Afgelopen jaar werden ze 2de, dit jaar gaan ze voor de 1ste plaats. De eerste wedstrijd, tegen Gijs Racoons uit Groningen, de kampioen van vorig jaar, werd bij de opening van het schaatsseizoen gewonnen door de dames van de Lions in Nordhorn.

Afgelopen weekend speelde het nationale U18 dames ijshockeyteam, dat voor het eerst door de bond is samengesteld en bestaat uit meisjes jonger dan 18 jaar, een interland tegen het Belgische Nationale dames ijshockeyteam in Mechelen. De Nederlandse meisjes wonnen met 2-1. Een goede voorbereiding om in januari 2018 in Mexico-city de selectiewedstrijden voor het WK te gaan spelen.
Het resultaat van de goede trainingen en de wedstrijdervaringen bij de Enschedese Lions is dat Stevie van Onna, Zoe Strijland en Roxy Fokker, geselecteerd zijn voor het nationale U18 dames ijshockeyteam.

Bron: RTV Sternet

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht