bel redactie 074 - 256 66 99

Haaksbergse Revue zet de puntjes op de i

Gepubliceerd op: 12/03/2019

Haaksbergse Revue zet de puntjes op de i

De laatste voorbereidingen voor de zes voorstellingen ‘De weend met’ zijn in volle gang. ‘In de laatste week moet altijd nog heel veel gebeuren en zijn bijna 60 mensen er bijna dag en nacht mee bezig’, aldus René van der Kuil van de PR groep.

Deze fase is vorige week donderdag begonnen met het inpakken van de trailer. Alle decors en overige attributen die door de technische ploeg de afgelopen maanden zijn gemaakt worden met een eigen trailer naar Theater De Kappen gebracht. René van der Kuil: ‘We hebben een eigen oplegger en die hebben we ook nodig want die zit iedere keer weer propvol. De grootste onderdelen zijn dit jaar maar liefst zes meter lang!’

De vrijdagavond en zaterdag kan de technische ploeg aan de slag om de achterdoeken in te hangen, precies uit te meten waar de verschillende decorstukken moeten komen te staan. Daarnaast zijn er drie theatertechnici aanwezig om te helpen maar die zijn zelf ook druk met licht en geluid om te zorgen dat op zondag de eerste repetitie in het theater kan plaatsvinden. Langzaam maar zeker wordt de Revue dan ‘opgebouwd’.

‘Die eerste repetitie in het theater is altijd heel speciaal. Voor het eerst ziet iedereen hoe het totale plaatje er uit gaat zien want ook diverse onderdelen worden al in kleding gespeeld.’ Op maandag en dinsdag zijn er dan repetities waarbij dinsdagavond de hele show in kleding wordt gespeeld. Dan worden echt de puntjes op de i gezet, lampen worden verhangen, decorstukken worden nog enigszins aangepast en dat geld ook voor de kleding. Alles wordt er aan gedaan om te zorgen voor een perfect eindresultaat, en de lat ligt iedere keer weer een stukje hoger. ‘Woensdagavond hebben de spelers, de dans- en de zanggroep vrij om zich op te laden voor de generale repetitie, de première op vrijdag en de tweede show op zaterdag. We merken ook echt dat iedereen er dan aan toe is om het resultaat aan het publiek te laten zien en horen. We hebben natuurlijk heel veel plezier aan alle voorbereidingen maar uiteindelijk wil je optreden voor publiek, daar doe je het voor. Iedereen heeft er heel veel zin in om de mensen een heerlijke avond uit te bezorgen’, aldus een enthousiaste René van der Kuil.

Voor het reserveren van de laatste kaarten voor één van de zes voorstellingen (15, 16, 22, 23, 29 en 30 maart) kunt u terecht op de website van de Haaksbergse Revue, www.haaksbergserevue.nl.

Bron: RTV Sternet

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht