bel redactie 074 - 256 66 99

Haaksbergen toont veerkracht

Gepubliceerd op: 28/05/2019

Haaksbergen toont veerkracht

In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2018 - 2019 heeft Haaksbergen bewezen over de nodige veerkracht te bezitten. Na 8 minuten stond het 0 - 3 maar uiteindelijk prijkte er een 4 - 3 eindstand op het scorebord.

Kort na de aftrap kreeg Haaksbergen al een penalty tegen door een overtreding van keeper Lars van Veen op een speler van EGVV. De uitstekend leidende scheidsrechter kon weinig anders doen dan de bal op de beruchte stip te leggen. Niet lang daarna werd het zelfs 0 - 2 en 0 - 3. De tweede goal was een mooi afstandsschot. De supporters van Haaksbergen vreesden een echec voor de mannen van Wietse Golbach. Niets bleek minder waar. Haaksbergen rechtte de rug en trok met goed combinatievoetbal ten aanval. Halverwege de eerste helft kreeg Haaksbergen een vrije trap rond de 16 meter, ongeveer recht voor de goal. Jesper Gevelaar legde aan en krulde de bal vrij in de hoek. Nog was het niet gedaan met de dadendrang van Haaksbergen. Nog voor de rust wilden zij de aansluitingstreffer maken. Na een schot op goal liep Tim Vaanholt door op de keeper die de bal los liet. De keeper wilde de bal nog wegwerken, maar ramde daarbij Vaanholt omver. Ook nu kon de scheidsrechter weinig anders doen dan een penalty geven. Die werd beheerst ingeschoten door Roy Immeker. Vlak voor rust ontstond er nog een onoverzichtelijke situatie voor het doel van Haaksbergen, waarbij de spelers van EGVV meenden dat de bal over de lijn was geweest. De scheidsrechter besloot gedecideerd om door te laten voetballen.

In de tweede helft werd het positieve spel van Haaksbergen doorgetrokken. Haaksbergen heerste op alle fronten, waarbij EGVV er niet veel meer tegenover kon zetten dan lange ballen naar voren en overtredingen. Na ongeveer tien minuten kreeg Haaksbergen weer een vrije trap op zo'n 25 meter schuin voor de goal. Wederom was het Jesper Gevelaar die achter de bal plaats nam. Met zijn linkerbeen krulde hij de bal in de lange hoek en stond het weer gelijk; 3-3. De honger van Haaksbergen was echter nog niet gestild. Ze roken de overwinning. Uit een corner ontstond er een scrimmage voor de goal en viel de bal voor de voeten van Bryan van der Klok die de bal beheerst binnen tikte. De voorsprong van 4-3 was een feit. Ook in de resterende tijd wist EGVV weinig gevaar te stichten, waardoor de overwinning voor Haaksbergen een feit was.

Haaksbergen bedankt de spelers, supporters en vrijwilligers voor het afgelopen en in het bijzonder Diane Leppink die deze wedstrijd voor de laatste keer als omroepster optrad na jarenlange trouwe dienst.

Bron: RTV Sternet

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht