bel redactie 074 - 256 66 99

Grote verkeerscontrole in en rond Hengelo

Bij een grote verkeerscontrole in en rond Hengelo zijn drie mensen aangehouden wegens overtreding van de wapenwet. De controle werd in de avond en nacht van 3 op 4 november gehouden.

De controle begon om 19 uur en eindigde rond een uur of twee. Onder meer de politie, Belastingdienst en de marechaussee werkten aan de controle mee. De politie had op een terrein bij de afrit van de A35 bij Delden een grote controleplaats ingericht.

Het uit Polen afkomstige trio dat de wapenwet had overtreden had onder meer pepperspray en een knipmes bij zich. Een vierde Poolse man bleek nog openstaande boetes te hebben.

Bij controle bleek verder dat drie andere personen nog openstaande bekeuringen hadden. De boetes - in totaal ruim 600 euro - zijn ter plekke voldaan. Ook liep één gesignaleerd persoon bij de controle tegen de lamp.

Alle gecontroleerde bestuurders moesten blazen: in totaal zijn er 350 blaastesten afgenomen. Eén persoon had te veel gedronken. Zeven voertuigen zijn afgevoerd, vijf ervan zijn in beslag genomen.

De in beslag genomen voertuigen hebben een waarde van bijna 9500 euro. Daarnaast heeft de Belastingdienst nog tien keer een openstaand belastingbedrag geïnd. De totale waarde: bijna 22.000 euro. Voor twee andere zaken eiste de Belastingdienst ook nog eens ruim 8600 euro op.