bel redactie 074 - 256 66 99

GroenLinks: "Geen rubber korrels maar kurk-infill op kunstgrasvelden"

Gepubliceerd op: 09/07/2019

GroenLinks:

GroenLinks wil dat er bij renovaties van kunstgrasvelden gekozen wordt voor kurk als infill en niet voor rubber korrels. De partij zal dinsdag samen met de PvdA, ChristenUnie en Lokaal Hengelo een amendement op de Kadernota 2020 van Hengelo indienen. De partijen vinden dat de gemeente de meerkosten van de kurk-infill voor haar rekening moet nemen.

Het college wil voorlopig rubber infill blijven gebruiken, maar dat vindt GroenLinks uit milieu- en natuuroogpunt zeer onwenselijk. "Er komen rubber korrels in het milieu, en door de uitloging van rubber wordt de bio-diversiteit bedreigt. Velden die nu gerenoveerd worden met rubber blijven weer 10 jaar lang een bron van vervuiling. Totdat er kunstgrasvelden zónder infill mogelijk zijn, moeten we daarom kiezen voor kurk als natuur- en milieuvriendelijke infill."

De partijen zijn ook niet voor gebruik van TPE-korrels, dat eigenschappen van rubber en kunstof heeft. "We kiezen voor kurk en niet TPE, omdat ook TPE infill uit kunststofkorrels bestaat, die ons milieu belasten."

Het CDA zal dinsdag ook een amandement indienen voor een ander kunstgrasbeleid. Deze partij ziet juist TPE juist als 'een milieuvriendelijker alternatief' voor het SBR rubbergranulaat dat nu op veel sportvelden ligt.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht