bel redactie 074 - 256 66 99

Grijze kap gaat eraf van V&D-pand in Hengelo

Gepubliceerd op: 15/11/2018

Grijze kap gaat eraf van V&D-pand in Hengelo

HENGELO Het voormalige V&D-pand aan het Hengelose Brinkplein krijgt een compleet nieuwe uitstraling en zal ingrijpend worden verbouwd om ruimte te kunnen bieden voor appartementen. Zo gaat de complete grijze kap eraf. Daarvoor in de plaats komt een mooie bakstenen gevel met daarachter appartementen. Op de benedenverdieping blijft nog ruimte voor een paar kleinere winkels.


Het totale pand heeft een oppervlakte van ongeveer 4.500 vierkante meter, inclusief 250 vierkante meter magazijnruimte. Wethouder Gerard Gerrits maakte gewag van de plannen tijdens Hengeloos Peil, het praatprogramma van Radio Hengelo TV, De Twentsche Courant Tubantia en Schouwburg Hengelo.

Eigenaar Mondia Investments heeft groen licht gegeven voor de verbouwing. V&D sloot in april 2016 de deuren, en slaagde er niet in om retailzaken en -ketens te interesseren in het toonaangevende pand in de binnenstad. Ook C&A, dat in augustus volgend jaar de deuren sluit, heeft er geen belangstelling voor, liet Gerrits weten. Naar appartementen is evenwel een grote vraag: zo werden ook de 83 nieuwe woonunits in de Telgenflat razendsnel verhuurd.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht