bel redactie 074 - 256 66 99

Gratis groentezaad voor basisscholen en BSO’s uit Hengelo

Basisscholen en BSO’s uit Hengelo kunnen kosteloos groentezaden en een bijbehorend lespakket aanvragen bij Natuur en Milieu Overijssel. Hiermee kunnen leerlingen dit voorjaar in de klas of op het schoolplein hun eigen groente kweken.

Het pakket bestaat uit tien zakjes met groentezaden voor onder andere sla, radijs, tomaat, wortel en rode biet. Deelnemende scholen krijgen bij de zaden een instructieboekje en een lesbrief met opdrachten. De zaden in de pakketten zijn vrij van bestrijdingsmiddelen en genetische modificatie.

De moestuinactie is onderdeel van het programma Jong Leren Eten. In dit programma werken rijk, provincies, onderwijs en maatschappelijke organisaties samen om in de periode 2017 t/m 2020 kinderen en jongeren meer structureel in aanraking laten komen met informatie en activiteiten over voedsel. Met als uiteindelijk doel dat kinderen en jongeren leren om gezonde én duurzame keuzes te maken.

Geïnteresseerde scholen en BSO’s uit Hengelo kunnen zich tot 8 februari aanmelden bij Natuur en Milieu Overijssel via de website www.nmeoverijssel.nl/moestuinactie. Het lespakket met de groentezaden ontvangen de scholen eind maart.